HK ČR vítá novelu zákona o urychlení výstavby dopravní, vodní a energetické infrastruktury

15.07.2014 8:40

Hospodářská komora České republiky (HK ČR) podporuje „Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 416/2009 Sb., o urychlení výstavby dopravní, vodní a energetické infrastruktury, ve znění pozdějších předpisů“ z dílny Ministerstva dopravy ČR, který bude již tento čtvrtek 17. července projednán na 31. schůzi výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu, a následně v týdnu od 23. července projednán na plenární schůzi Senátu.

HK ČR vítá novelu zákona o urychlení výstavby dopravní, vodní a energetické infrastruktury
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Vzhledem k aktuálnímu stavu majetkoprávní přípravy dopravních staveb vnímáme novelu zákona jako nezbytnou. Cílem snížení výkupních cen za pozemky (určené k výstavbě dopravní infrastruktury) byla ze strany státu finanční úspora, ke které však z našeho úhlu pohledu nedošlo. Výsledkem je totiž pravý opak – zdlouhavé a finančně nákladné nedobrovolné vyvlastňování. I proto je HK ČR příznivcem zpětného navýšení výkupních cen, které budou přijatelnější jak pro vlastníky, tak i pro samotný stát, neboť tak bude častěji docházet k rychlejšímu řešení majetkových vztahů formou dobrovolného prodeje. Jsme přesvědčeni, že takový postup povede ke zvýšení  celkové efektivity a k zhodnocení investic vynaložených na výkup pozemků. S ohledem na zmíněné věříme v rychlý průběh schvalovacího procesu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…