HK: Čeští podnikatelé hledají nové obchodní příležitosti v Indonésii a Barmě

24.02.2016 11:21

Barma se po půl století izolace konečně otevírá světovému byznysu, čehož chtějí využít i čeští podnikatelé. Na třicet zástupců českých firem se proto dnes vypravilo na podnikatelskou misi organizovanou Hospodářskou komorou ČR, která doprovodí ministra zahraničních věcí Lubomíra Zaorálka na jeho pracovní cestě hned do dvou byznysově atraktivních destinací – čtvrtého nejlidnatějšího státu světa Indonésie a do dosud izolované Republiky Myanmarský svaz (Barma), kde má Česká republika dobrou tradici.

HK: Čeští podnikatelé hledají nové obchodní příležitosti v Indonésii a Barmě
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Hospodářská komora ČR organizuje se svými partnery v zahraničí v Indonésii a Barmě několik akcí. Zítra ve spolupráci s KADIN Indonesia – Obchodní a průmyslovou komorou Indonésie – pořádá Hospodářská komora ČR v prostorách jakartského hotelu Mandarín Oriental podnikatelské fórum, na kterém budou jednat české a indonéské firmy.

Během této události se představí české firmy např. z oblasti výroby porcelánu, potravinářství, bezpečnostního a obranného výzkumu a vývoje v oblastech elektronického boje, dále dodavatelé a projektanti energetických investičních celků, zpracovatelé geologických a sanačních prací, úpraven vody a biotechnologií či výroby zdravotnické techniky. Vystoupí zde rovněž ministr zahraničních věcí či viceprezident Hospodářské komory ČR Bořivoj Minář.

V sobotu se firmy přesunou do města Yogjakarta, které je jediným místem v Indonésii, kde byla vláda formálně ponechána místnímu sultánovi. Ten se do podnikatelského setkání s místními podnikateli také zapojí. V tentýž den podnikatelé odletí do největšího města Barmy Rangúnu s 5 miliony obyvatel. Hospodářská komora ČR zde organizuje ve spolupráci s Mynmarskými obchodními komorami podnikatelské setkání, po kterém budou následovat dvoustranná jednáními českých a barmských podnikatelů.

Podnikatelská mise bude zakončena v hlavním městě Myanmaru Nay Pyi Taw v pondělí 29. února, kde během setkání podnikatelů vystoupí mj. i zástupci myanmarského ministerstva plánování, obchodu, financí a centrální banky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…