HZS ČR: Česká republika posílá na pomoc do Thajska své hasiče

08.07.2018 12:15

Oba naši styční důstojníci, ppor. Mgr. Petr Vodička z HZS hl. m. Prahy a plk. Ing. David Kareš ze Záchranného útvaru HZS ČR, se po příletu do Bangkoku sešli se zástupci České ambasády i se zástupci místních úřadů. Poté se společně vnitrostátní linkou přesunuli na místo události.

HZS ČR: Česká republika posílá na pomoc do Thajska své hasiče
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Zde se oba styční důstojníci zaregistrovali v místním  krizovém štábu a začali se rozhlížet po místě, nejbližším okolí a terénu. Během dnešního dopoledne se byli podívat přímo v jeskyni, aby zvážili možnost využití velkokapacitních čerpadel. Bohužel, velkokapacitní čerpadla nelze použít z důvodu jejich váhy a obtížné manipulovatelnosti. Terén je zde členitý a není možné čerpadla na místo řádně dopravit a usadit. 

Dalším návrhem bylo využití kalových čerpadel s výkonem 800 l vody/min, která jsou lehčí a snadno manipulovatelná. Tuto informaci styční důstojníci zaslali na krizový štáb České republiky, kde s ní dále pracoval jak ministr vnitra, tak premiér. Ti rozhodli, že Česká republika oficiálně Thajsku kalová čerpadla nabídne.

Čeští zástupci tuto informaci předali na místní krizový štáb v Thajsku. Nabídka zněla 10 – 15 ks kalových čerpadel s obslužným personálem, který by činil cca 10 příslušníků HZS ČR a dále 4 potápěče.

V tuto chvíli se čeká na rozhodnutí thajského krizového štábu, jak vyhodnotí situaci, a zda nabídky využije. Poté už je jen otázkou hodin vypravit kalová čerpadla vč. příslušníků HZS ČR na místo určení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…