HZS ČR: Slovinská delegace se zajímala o linku 112 a evropské dotace

15.10.2016 22:07

Ve středu 12. října 2016 MV-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR přijalo vzácnou návštěvu v podobě zahraniční delegace ze Slovinka.

HZS ČR: Slovinská delegace se zajímala o linku 112 a evropské dotace
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Konkrétně se jednalo o generálního ředitele Úřadu pro civilní ochranu a řešení mimořádných událostí pana Darko Buta s kolegy a velitele Svazu dobrovolných hasičů Slovinska pana Franciho Peteka se svým zástupcem.

Za MV-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR se slavnostního přijetí zúčastnil generální ředitel genmjr. Ing. Drahoslav Ryba a náměstek pro řízení lidských zdrojů plk. Mgr. Josef Slavík. K jednání byli dále přizváni starosta Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a velvyslanec Slovinska v ČR.

Témata jednání byla zaměřena především na oblast ochrany obyvatelstva a fungování integrovaného záchranného systému.  Slovinská strana se živě zajímala též o české zkušenosti s financováním projektů z evropských peněz a o odbavování hovorů na telefonním centru tísňové linky 112.

Během pátku 14. října 2016 zahraniční delegace navštíví Školní a výcvikové zařízení HZS ČR v Brně a Institut ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…