HZS: Dobrá zpráva pro dobrovolné hasiče

16.05.2016 8:39

Na jednání Vlády ČR byla schválena změna zákona o nemocenském pojištění, která nově zavádí poskytování nemocenského členům jednotek sborů dobrovolných hasičů obce.

HZS: Dobrá zpráva pro dobrovolné hasiče
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

V případě dočasně pracovně neschopných členů jednotek dobrovolných hasičů obce, které nebudou uznány v důsledku pracovního úrazu a budou trvat po dobu delší než 14 kalendářních dnů, v případě nemoci po zásahu a za zákonem stanovených podmínek, se navrhuje umožnit poskytování nemocenského ve zvýšené výměře 100 % denního vyměřovacího základu.

Podmínkou rovněž je, že jednotka sboru dobrovolných hasičů obce byla povolána k zásahu operačním střediskem hasičského záchranného sboru kraje. Další podmínkou k přiznání nemocenského ve zvýšené výměře je, aby hasičský záchranný sbor kraje, jehož operačním střediskem byla jednotka k zásahu povolána, vyhotovil potvrzení o tom, že žadatel o nemocenské je členem této jednotky, zúčastnil se zásahu a že k jeho dočasné pracovní neschopnosti nebo k nařízení karantény došlo v souvislosti se zásahem, k němuž byla jednotka povolána.

Jak uvádí k danému generální ředitel HZS ČR genmjr. Ing. Drahoslav Ryba: "Jedná se o další krok k zlepšení podmínek členů jednotek dobrovolných hasičů obce. O řešení problémů jednotek sborů dobrovolných hasičů obce se Ministerstvo vnitra i Hasičský záchranný sbor ČR snaží dlouhodobě a nastavením podmínek pro případ nemoci člena jednotky dobrovolných hasičů obce dochází k optimálnímu posunu pro řešení dané oblasti."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…