HZS: Pražští hasiči budou cvičit zásah ve výškové budově

07.03.2017 9:45

Taktické cvičení pražských hasičů Požár ve výškové budově se uskuteční 15. 3. 2017 od 9:30 hodin. Místem cvičení budou prostory bývalého Hotelu Opatov, U Chodovského hřbitova č.2141/1.

HZS: Pražští hasiči budou cvičit zásah ve výškové budově
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Tématem taktického cvičení je požár výškové budovy v 18. a 19. podlaží bývalého Hotelu Opatov. Objekt bude v zasažených patrech zakouřen a budou zde umístěni figuranti. K fiktivnímu požáru budou vyslány jednotky HZS Praha a JSDH Praha 11. Dále bude na místo události vyslána ZZS HMP a PČR.

Zásah složek IZS bude zaměřen na požární útok do 18. a 19. podlaží výškové budovy, vyzkoušení dodávky hasební vody, záchranu osob ze zakouřeného prostředí, prohledávání a označování členitých prostor.

Průběh cvičení

Dne 15. 3. 20117 v 9:30 dojde k požáru místnosti v 18. NP a požár se ještě před příjezdem jednotek rozšíří oknem do 19. NP budovy Hotelu Opatov. Nadzemní podlaží 18, 19, 20, 21 jsou silně zakouřená a nachází se zde neznámý počet osob v pokojích. Jednotky provedou průzkum, požární útok do 18 a 19. NP, evakuaci osob a prohledání všech prostorů zasažených zplodinami hoření.

V místech požáru bude umístěn blikač, který bude požár simulovat. V těchto místnostech se otevřou okna a provede se zkušební dodávka hasební vody. Výšková technika bude ustanovena na nástupní plochy výškové techniky a bude provedena záchrana osob pomocí plošiny a záchranného rukávu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …