HZS: Pražští hasiči pomáhají v polní nemocnici v Letňanech

27.10.2020 7:34

V polní nemocnici, která byla vybudována na výstavišti v pražských Letňanech, pomáhají i hasiči z HZS hl. m. Prahy. U výstupu z lůžkové části nemocnice jsme vybudovali stanoviště dekontaminace, které bude sloužit k očistě všech zdravotníků, pomocného personálu a také vybraného materiálu.

HZS: Pražští hasiči pomáhají v polní nemocnici v Letňanech
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Nasazené stanoviště dekontaminace osob je pohotovostní zásobou Správy státních hmotných rezerv. V případě aktivace nemocnice ho budou nepřetržitě obsluhovat a dekontaminaci provádět minimálně 4 hasiči, pro které je připraveno i nezbytné zázemí.

Dekontaminace je nutná s ohledem na to, že zdravotníci a další personál bude vycházet z infekčního prostředí lůžkové části do dalších prostor polní nemocnice.

Během víkendu také proběhlo seznámení jednotek pražských hasičů s polní nemocnicí. Hasiči si vyzkoušeli příjezdové cesty a nástupní plochy, provedl se také test protipožárního vybavení objektu.

U pražských hasičů bylo k 26. říjnu 2020 celkem 37 pozitivně testovaných. Několik desítek lidí je v karanténě nebo nařízené izolaci. Do práce tak aktuálně nemůže přes sto lidí. Pomáhají nám dobrovolní hasiči, pečlivě trasujeme a testujeme. Od jara se uzdravilo už přes padesát hasičů.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…