Hasiči cvičně zasahovali u záparu uhlí v teplárně Vítkovice

03.09.2015 19:36

Dojezd z hasičské zbrojnice jim trval od nahlášení mimořádné události 10 minut, v prostoru skládky paliva se zorientovali rychle a úspěšně zachránili jednoho ze zaměstnanců, který uvízl v hlubinném zásobníku. Cvičná akce ostravských hasičů a zaměstnanců Teplárny Vítkovice, kteří si dnes prověřili spolupráci při likvidaci mimořádné události, dopadla úspěšně.

Hasiči cvičně zasahovali u záparu uhlí v teplárně Vítkovice
Foto: cez.cz
Popisek: Hasiči cvičně zasahovali u záparu uhlí v teplárně Vítkovice

Podle scénáře došlo v Teplárně Vítkovice k fingovanému záparu a následnému požáru na skládce uhlí, zaměstnanec obsluhy navíc uvízl pod zemí v prostoru zauhlování v hlubinném zásobníku. Se simulovanou situací se měli společně vypořádat zaměstnanci ve spolupráci s hasiči.

„Zásah v průmyslových areálech je pro hasiče vždy velmi náročný. Podobná cvičení jsou proto velmi přínosná, naši lidé poznají prostředí a specifika jednotlivých firem a díky tomu jsou lépe připraveni na případný ostrý zásah,“ vysvětlil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Skupina ČEZ organizuje havarijní cvičení v každé své elektrárně či teplárně nejméně jednou ročně. „Zaměstnanci samozřejmě absolvují mnoho bezpečnostních školení, ale praktická zkušenost je nenahraditelná. Teprve při reálné simulaci mimořádné události si můžeme ověřit funkčnost a správnost postupů na řešení jednotlivých situací tak, aby odpovídaly realitě,“ řekl Josef Tisoň, který má u energetiků havarijní cvičení na starost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…