Hasiči dostali dar od kraje. Peníze pomohou s vybavením k zásahům

06.04.2016 7:33

Darovací smlouvu ve výši 11,6 milionu korun podepsali v úterý 5. dubna 2016 za Jihomoravský kraj hejtman Michal Hašek a za Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje ředitel Jiří Pelikán.

Hasiči dostali dar od kraje. Peníze pomohou s vybavením k zásahům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

„Peníze jihomoravští profesionální hasiči použijí na rekonstrukci a nákup nové cisternové stříkačky, nákup dopravních automobilů, rekonstrukci technického kontejneru a technického automobilu, na nákup mobilní čerpací stanice a protiplynového automobilu, pořídí kontejnerové vany, laminátor a muflové pece pro chemickou laboratoř, analogové převaděče a izolační dýchací přístroje,“ popsal účel daru z Jihomoravského kraje hejtman Michal Hašek.

Jak dodal, kraj podporuje jak dobrovolné jednotky, letos 50 miliony korun, tak právě také profesionální hasiče. „Vždy přeji dobrákům i profesionálům, aby se zdraví a v pořádku vraceli z každého výjezdu. Doufám, že dar na vybavení jihomoravským hasičům pomůže,“ řekl Michal Hašek. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…