Hasiči posilují svoji pomoc Covidem postiženému Karlovarskému kraji

17.02.2021 16:55

V úterý po 15. hodině se přidalo 16 příslušníků ve 4 týmech HZS ČR ke svým kolegům v Karlovarském kraji. Jedná se o dva týmy HZS Středočeského kraje, a po jednom týmu z HZS Pardubického kraje a HZS Kraje Vysočina.

Hasiči posilují svoji pomoc Covidem postiženému Karlovarskému kraji
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Jejich úkolem je odebírat vzorky pro antigenní i PCR testování obyvatelstva a administrativní zajištění tohoto testování. Odběr vzorků bude probíhat jak v rámci mobilních odběrových týmů, tak také v rámci stacionárních stanovišť, podle aktuální potřeby. Již od sobotní půlnoci zajišťují příslušníci Záchranného útvaru HZS ČR provoz stanoviště odběrového místa na hraničním přechodu Pomezí nad Ohří.

V současné době je do pomoci zdravotnictví, v sociálních a souvisejících službách po celé republice zapojeno již přibližně 1050 příslušníků HZS ČR. Působíme v odběrových týmech, trasujeme, pomáháme v nemocnicích a zdravotnickým záchranným službám, působíme v zařízeních sociálních služeb a v domovech pro seniory, pomáháme s logistikou očkovacích vakcín a osobních ochranných prostředků, nebo také v krematoriích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…