Hasičský záchranný sbor bodoval na World Firefighters Games 2018 v Jižní Koreji

19.09.2018 21:54

Reprezentace HZS ČR v TFA se zúčastnila ve dnech 10. 9. až 17. 9. 2018 13. ročníku Světových hasičských her v Jižní Koreji. A nutno dodat, že se naši reprezentanti v konkurenci 7000 účastníků z 65 zemí rozhodně neztratili.

Hasičský záchranný sbor bodoval na World Firefighters Games 2018 v Jižní Koreji
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Ještě před zahájením disciplín TFA si trenér Miroslav Šín z HZS MSK „odskočil“ pro zlatou medaili v silovém trojboji (dřep, bench press, mrtvý tah).

Česká reprezentace se zúčastnila také závodu STAIR RACE – běh do schodů na 1 km s převýšením 300 m, kde získala hned několik medailí dle věkovým kategorií: Pavel Kouřík (HZS PLK) bronz, Vít Malenovský (HZS JMK) stříbro, David Kubiš (HZS JČK) zlato. Martin Plšek stříbro a Michal Přecechtěl stříbro (oba HZS OLK).

První den soutěže v TFA závodili nejmladší soutěžící do 30 let. Ve velké konkurenci získal stříbrnou příčku závodník HZS Zlínského kraje Jan Haderka s výsledným časem 5 min 29 s. Od zlaté medaile domácího korejského závodníka jej dělily pouhé dvě vteřiny. Michal Brousil (HZS JČK) obsadil 4. místo a Pavel Kouřík (HZS PLK) 5. místo, jejich výkon byl bohužel poznamenán vytrvalým deštěm.

Ve věkové skupině do 35 let startoval Vít Malenovský (HZS JMK). Krásný souboj s korejským šampionem přinesl skvělou podívanou a Vítovi bronzovou medaili. Vytrvalý déšť a velké množství vody nasáklé do figuríny a hadic, v takových podmínkách soutěžil Petr Moleš (HZS JMK), který přesto dokázal závod dokončit a vybojovat 6. místo.

Třetí den soutěže reprezentanti ve věkové skupině do 40 let ukázali, že zkušenosti z velkých závodů se nedají ničím nahradit. Roman Viej (HZS MSK) startoval ráno, kdy celá trať byla mokrá a klouzala. Roman načerpal poznatky od závodníků z předchozích dní a předvedl naprosto soustředěný výkon. Za toto byl oceněn zlatou medailí pro Českou republiku. Za obdobných podmínek závodili v této kategorii také Martin Plšek (HZS OLK), který získal bronz a David Kubiš (HZS JČK), který byl hned za Martinem Plškem na 4. místě.

V kategorii do 45 let Českou republiku reprezentoval Stanislav Kalvoda (HZS JMK) a Michal Přecechtěl (HZS OLK). Michal měl již téměř oschlou trať a znal časy všech svých konkurentů. Zkušeně si vše pohlídal a zvítězil s náskokem deseti sekund (další zlato pro českou výpravu). Bohužel Stanislava Kalvodu od bronzové medaile dělila jediná sekunda a zbyla na něj jen „bramborová“ medaile.

Poslední den Světových hasičských her se tým české reprezentace (Brousil, Haderka, Kalvoda, Malenovský, Moleš, Plšek, Přecechtěl, Šín, Viej) zúčastnil ještě závodu TUG OF WAR – PŘETAHOVÁNÍ LANEM a běhu na 5000 m (Kouřík, Kubiš). Naši se přetahování zúčastnili po hlavním závodu v TFA. Ve velice přátelské atmosféře hasičů z celého světa si vybojovali zlato. V této disciplíně je naprosto klíčové, aby všichni v týmu pracovali jako jedno tělo. Češi potvrdili skvělého týmového ducha a fakt, že umí táhnout za jedno lano, předvedli i ve skutečnosti. Běh na 5000 m se neběžel na dráze jako obvykle, ale v okolí stadionu. Pavel Kouřík předvedl skvělý čas 16 min a 44 s a obsadil 2. místo. David Kubiš ve svoji věkové kategorii nenašel přemožitele a dostal zlatou medaili.

Při zakončení her bylo ještě vyhlášeno absolutní pořadí v závodu TFA bez rozdílu věku. Vít Malenovský obsadil skvělé 3. místo.

Disciplíny TFA:
1. úsek roztahování a balení hadic
2. úsek přenásení figuríny, přelezení 4 m bariéry
3. úsek žebříky a vynesení závaží
4. úsek výběh do výškové budovy

Další informace ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…