Hasičský záchranný sbor přepravil dnes 7,5 milionu roušek

23.02.2021 18:47

Na základě usnesení vlády a podle požadavku ministerstva práce a sociálních věcí zabezpečí Hasičských záchranných sbor ČR distribuci 7,5 mil. ks ochranných chirurgických roušek ze skladu Správy státních hmotných rezerv pro potravinové banky, které je budou dále distribuovat sociálně slabším občanům.

Hasičský záchranný sbor přepravil dnes 7,5 milionu roušek
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Dopravu zabezpečil Záchranný útvar HZS ČR, který dnes v ranních hodinách naložil roušky ve skladu Správy státních hmotných rezerv v Opočínku a během dne je rozvezl do patnácti potravinových bank a jejich centrálního skladu napříč Českou republikou. Jedná se celkem o 3 800 velkých beden, které byly naloženy na 250 paletách.

Anketa

Kdo je lepší politik?

70%
hlasovalo: 14321 lidí

Ochranné pomůcky se dále budou distribuovat prostřednictvím cca 1 000 sociálních partnerů přímo k potřebným lidem v nejrůznějších sociálních skupinách např. v zařízeních sociálních služeb - azylové domy pro rodiny s dětmi, intervenční centra, ambulantní a terénní služby jako sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, azylové domy, noclehárny, domy na půl cesty, nízkoprahová denní centra, centra denních služeb, a služby jako jsou krizová pomoc, terénní programy, kontaktní centra, a další služby.

Doprava byla zabezpečena 23 příslušníky Záchranného útvaru HZS ČR a po republice se rozjelo celkem 11 nákladních vozidel. Vše bude rozvezeno během jednoho dne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…