Hasičský záchranný sbor slavnostně otevřel novou stanici v Čáslavi

07.03.2016 18:36

Koncem týdne byla ve Vrchovské ulici v Čáslavi slavnostně otevřena nová stanice profesionálních hasičů.

Hasičský záchranný sbor slavnostně otevřel novou stanici v Čáslavi
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Zájem o zcela novou stavbu byl veliký, a tak ředitel HZS Středočeského kraje plk. Ing. Miloslav Svatoš a ředitel územního odboru Kutná Hora plk. Ing. Jiří Pokorný přivítali na slavnosti mnoho hostů. Spolu se středočeským hejtmanem Ing. Milošem Peterou, náměstkem ministra průmyslu a obchodu Ing. Jiřím Havlíčkem, MBA, náměstky generálního ředitele HZS ČR brig. gen. Ing. Milošem Svobodou a brig. gen. Ing. Františkem Zadinou a s předsedou představenstva firmy Bursík Holding, a.s., generálního dodavatele stavby, Ing. Jaroslavem Bursíkem, pak přestřihli pásku a oficiálně uvedli stanici do provozu.

Původní stanice čáslavského profesionálního sboru sídlila od počátku 70. let minulého století v centru města za radnicí a měla především nevhodné umístění vzhledem k úzkým uličkám v okolí, což bylo nepříjemné hlavně při výjezdech k událostem. Navíc se v dané lokalitě pohybovalo hodně chodců, včetně dětí z nedaleké základní školy. Současná stanice je situována na severovýchodním okraji města na přivaděči k hlavnímu silničnímu obchvatu Čáslavi, což je strategicky velice výhodné.

Nová stanice HZS Čáslav vyrostla doslova na zelené louce za bezmála 32 milionů korun z finančních prostředků ministerstva vnitra. „Vlastní výstavba trvala devět měsíců a myslím, že na výsledek můžeme být právem pyšní,“ konstatoval kutnohorský ředitel Jiří Pokorný. „Stanice se opravdu povedla a klidně by mohla být prototypem podobných objektů, které budou u nás v republice vznikat v dalších letech.“ Výrazně se na celé výstavbě podílelo i město Čáslav, které zainvestovalo projektovou dokumentaci a jako dar ji předalo HZS Středočeského kraje. „Spolupráce s vedením radnice je dlouhodobě výborná, například i pozemek pro celý areál nám magistrát odprodal za symbolickou sumu,“ dodal Jiří Pokorný.

„I mně se nová čáslavská stanice moc líbí,“ připojil se k hodnocení krajský ředitel Miloslav Svatoš. „Ani jsem nechtěl uvěřit, že se sem nastěhovali už před vánočními svátky, když tu ještě v polovině února byla jen betonová základová deska. Jen mám v porovnání se starou stanicí strach, jestli si tady kluci nepřipadají jako v bludišti,“ doplnil šéf středočeských hasičů s úsměvem.

Pro veřejnost bude nová stanice HZS Čáslav otevřena v pátek 8. dubna a v sobotu 9. dubna od 8 do 17 hodin - POZVÁNKA.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

10:04 ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

Do práce v autobuse, zpátky domů na kole. Také letos mohou zaměstnanci elektrárny k dopravě do práce…