Hawaj.cz: 3 zdravotní výhody a přednosti skákání na trampolíně

02.09.2013 11:28

Skákání na trampolíně je dlouhodobě oblíbenou činností. Vůbec nezáleží na tom, jestli patříte mezi děti nebo dospěláky.

Hawaj.cz: 3 zdravotní výhody a přednosti skákání na trampolíně
Foto: Hawaj.cz
Popisek: Hawaj.cz

Trampolína je zábavná pro různý věk a skutečně každý si na skákání na trampolíně najde něco zajímavého a vzrušujícího. Dokonce jsou pryč doby, kdy jste o trampolínu tvrdě bojovali kdesi v tělocvičně školy a mohli si dopřát jen několik minut její přítomnosti, protože všichni spolužáci se museli vystřídat. V současné době najdete trampolínu skoro na každém kroku – v kempech, rekreačních střediscích, sportovních areálech, pobytových táborech, u restaurací a velmi často i v soukromých domech a zahradách. Že ještě nemáte vlastní trampolínu? Zkuste se porozhlédnout po mnoha druzích a zjistíte, že se určitě vejdete i do vašeho finančního rozpočtu.

První skok ke zdraví

Zaskákejte si podle libosti a brzy se to projeví na vylepšené cirkulaci oběhového systému, na imunitě těla a na přívalu pozitivní energie. Velkou výhodou pro vaše zdraví je, že tento pohyb je tělu prospěšný a nebudete namáhat klouby ani páteř. Do skákání na trampolíně se mohou pustit také senioři a jedinci se sníženou pohyblivostí. Pro lepší pohodlí lze trampolínu doplnit schůdky. Větší pocit jistoty dodá osobám ve vyšším věku trampolína s ochrannou sítí.

Druhý skok k dobré náladě

Zdá se vám, že při skocích na trampolíně se dětem doslova vlévá optimismus do žil? Není žádným tajemstvím, že těmito jednoduchými a příjemnými skoky se zvyšuje dobrá nálada. Malé děti se snadno učí zvyšovat rovnováhu a koordinaci. Mozek se lehce okysličuje, tělo je flexibilní. Děti se během chvilky přemění z unavených jedinců na čilé tvory. Trampolíny jsou bezpečným sportovním náčiním, pochopitelně za jistých pravidel – dětem určitě nedávejte na nohy nic klouzavého. K vyššímu bezpečí opatřete pružiny ochrannými kryty. U menších dětí se jistě vyplatí  mít trampolíny s ochrannou sítí, díky nimž má každý skákající možnost se chytit v případě nesnází a při ztrátě potřebné stability.

Třetí skok k ideální postavě

Chcete se snadno přiblížit k mírám ideální postavy? Další předností trampolíny je, že díky pravidelnému skákání se zvyšuje nejen fyzická kondice, ale úspěšně budete bojovat s nadváhou. Sami se budete divit, jak je snadné dát obezitě sbohem!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…