Hejtman Hašek bilancoval ke konci roku s partnery kraje

17.12.2015 18:46

Bilance dosavadní spolupráce byla tématem dnešního (16. 12. 2015) setkání hejtmana Michala Haška s jihomoravskými zemědělci, vinaři, zástupci Hospodářské komory, zahrádkáři, myslivci, rybáři, chovateli a hasiči.

Hejtman Hašek bilancoval ke konci roku s partnery kraje
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Hejtman Hašek bilancoval ke konci roku s partnery kraje

„K tématům setkání se zástupci Agrární komory a vinaři patřilo mj. řešení následků sucha z úrovně kraje, podpora regionálních potravinářských veletrhů Salima a Techagro, spolupráce kraje a Vinařského fondu ČR, nové Centrum excelence na Střední vinařské škole ve Valticích a také potřebné úpravy legislativy – zde jde o novelu vinařského zákona a zákon o prodeji státní půdy,“ uvedl hejtman Hašek.

Další bilanční schůzkou byl pracovní oběd se šéfy okresních hospodářských komor v Jihomoravském kraji. "Poděkoval jsem za letošní spolupráci, seznámil je s návrhem rozpočtu kraje na rok 2016 a velmi pečlivě vyslechl informace o pohledu podnikatelů na problémy ve všech jihomoravských okresech. Za všechny zmíním dopravní infrastrukturu či střední technické a učňovské školství. Popřál jsem podnikatelům úspěšný rok 2016, pokud se bude dařit jim, bude to znamenat také daně do krajského rozpočtu a práci pro občany kraje," řekl Michal Hašek.

Odpoledne se hejtman sešel se zástupci myslivců, rybářů, chovatelů a zahrádkářů. I s nimi mluvil o dosavadní spolupráci, uzavírání memorand a práci v dalších letech.

Velké poděkování pak patřilo i dobrovolným hasičům z Jihomoravského kraje, Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a Moravské hasičské jednoty. "Na návrh hasičských spolků jsem také dnes vyznamenal 5 dobrovolných hasičů bronzovou a stříbrnou medailí Jihomoravského kraje," doplnil hejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…