Hejtman Hašek podepsal v Číně memorandum o spolupráci na budování lázeňské zóny

27.11.2015 16:23

V Pasohlávkách vznikne lázeňská zóna. Hejtman Hašek podepsal v Číně memorandum o spolupráci.

Hejtman Hašek podepsal v Číně memorandum o spolupráci na budování lázeňské zóny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Lázeňská zóna o rozloze až 20 hektarů, až 500 pracovních míst, kapacita pro 2000 lázeňských hostů a dokončení na začátku roku 2019.

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek podepsal v Pekingu za účasti premiéra Bohuslava Sobotky a ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka Memorandum o spolupráci na projektu vybudování lázeňské zóny Pasohlávky s guvernérem provincie Hebei.
„Tento projekt za více než 2,5  miliardy korun přinese po dokončení plánovaném do roku 2019 na ploše cca 20 hektarů vznik moderního evropského lázeňského areálu pro cca 2000 klientů s prvky tradiční čínské medicíny, v němž bude moci najít nově práci až 500 zaměstnanců. Obrovské poděkování všem, kdo se na vzniku celé myšlenky i dosavadních jednáních s čínskými partnery podíleli,“ uvedl po podpisu hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

„Investičním objemem, plochou rozsahu a významem pro zdraví lidí jde o unikátní projekt, který dokumentuje dobrou spolupráci mezi Čínskou lidovou republikou a Českou republikou. Léčit se zde budou lidé s problémy s pohybovým a oběhovým ústrojím v několika ústavech, k dispozici bude balneo centrum, centrum s prvky tradiční čínské medicíny, hotely,“ uvedl předseda představenstva společnosti Thermal Pasohlávky Jiří Škrla.

Starostka Pasohlávek Martina Dominová vidí v čínské investici šanci pro rozvoj obce i regionu. „Přinese to peníze do rozpočtu, můžeme pak více investovat v obci. A lázeňská zóna významně pomůže i nezaměstnanosti,“ sdělila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…