Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek přijal slovinského velvyslance

27.03.2016 21:23

Jihomoravský hejtman Michal Hašek přijal ve čtvrtek 24. března 2016 v prostorách brněnského sídla velvyslance Republiky Slovinsko v České republice Leona Marce.

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek přijal slovinského velvyslance
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Jednalo se o první oficiální návštěvu Leona Marce v kraji od jeho jmenování. Hejtman Michal Hašek představil slovinskému velvyslanci Jihomoravský kraj především jako region školství, vědy, výzkumu a inovací a také vinařství. 

"Diskutovali jsme o současné situaci ve Slovinsku i v ČR v souvislosti s migrační krizí a s teroristickými útoky v Bruselu. Pan velvyslanec projevil zájem slovinských vinařů o spolupráci s Jihomoravským krajem a Vinařským fondem ČR, doplnil jsem toto téma i o prezentaci a spolupráci jediné krajské střední vinařské a vinohradnické školy v ČR. Ještě do prázdnin se uskuteční návštěva slovinských vinařů v ČR. Jako další možná témata spolupráce jsme identifikovali spolupráci univerzit, výměnu studentů či předání zkušeností v podpoře vědy, výzkumu a inovací," popsal jednání se slovinským velvyslancem hejtman Michal Hašek.

foto JMKfoto JMKfoto JMK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…