Hejtman Miloš Petera zahájil výstavu Zemědělec 2015 v Lysé nad Labem

19.03.2015 21:17

Na Výstavišti v Lysé nad Labem začal ve středu 18. března již 42. ročník mezinárodní výstavy Zemědělec 2015.

Hejtman Miloš Petera zahájil výstavu Zemědělec 2015 v Lysé nad Labem
Foto: Redakce
Popisek: Ing. Miloš Petera, ČSSD, hejtman, předseda středočeské ČSSD

Výstava skončí v neděli 22. března a lze ji navštívit denně od 9:00 do 17:00. „Jarní výstavu si nikdy nenechám ujít, neboť představuje novinky z oblasti zemědělství a zahrady. Lidé si sem mohou přijet odpočinout, pobavit se a nakoupit vše potřebné od sazenic až po traktor,“ řekl středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD) na slavnostním zahájení výstavy, kterého se zúčastnila i radní pro oblast sociálních věcí a senátorka Emilie Třísková (ČSSD).

V sobotu 21. března dopoledne se slavnostně vyhlásí vítězové soutěže Potravinářský výrobek Středočeského kraje roku 2014. Do klání se přihlásilo 13 výrobců ze středních Čech. O prestižní titul se v kategoriích alkoholické nápoje, víno, pivo, masné výrobky, mlýnské a pekárenské výrobky, pekařské a cukrářské výrobky, mléko a mléčné výrobky a produkty ze včelího medu ucházelo 65 potravinářských výrobků. Oceněné produkty obdrží certifikát, který opravňuje k dvouletému užívání ochranné známky s logem soutěže. Návštěvníci výstavy si je budou moci koupit.

Výstavu Zemědělec 2015 doplňují další akce - Jezdecký festival, Jaro s koňmi, Bramborové dny, Polabský motýl a Zahradnické trhy. Výstaviště v Lysé nad Labem nabízí produkty od více než 200 tuzemských a zahraničních vystavovatelů. V nabídce jsou ovocné a okrasné stromky, květiny i zemědělská technika.

Tradiční Bramborové dny představí odrůdy vhodné pro zahrádkáře i pro velkopěstitele. Součástí je poradna odborníků na pěstování a ochranu brambor. Jezdecký festival oficiálně zahájí jezdeckou sezónu a souběžně s ním se uskuteční veletrh jezdeckých potřeb Jaro s koňmi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…