Hejtman Netolický: Dálnice D35 se může stát druhou tranzitní komunikací, je ale bohužel stále v říši snů

07.10.2017 10:34

D35 je pro kraj stěžejní. Shodl se hejtman s prezidentským kandidátem Jiřím Drahošem.

Hejtman Netolický: Dálnice D35 se může stát druhou tranzitní komunikací, je ale bohužel stále v říši snů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický se setkal s prezidentským kandidátem Jiřím Drahošem, který využil své cesty do regionu, aby s hejtmanem pohovořil o situaci v Pardubickém kraji včetně některých stěžejních témat. Kromě oblasti dopravy se probírala také zaměstnanost v regionu či Centrum biologické ochrany v Těchoníně, ke kterému má ze svého profesního života Jiří Drahoš velmi blízko.

„Pan profesor Drahoš, jako člověk z Moravskoslezska, vnímá stejně jako my, že spojení Prahy s východem republiky je tragické. Dálnice D35 se může stát druhou tranzitní komunikací, která je bohužel v celé své trase stále v říši snů. Shodli jsme se, že je nezbytné dokončit celou trasu, a to nejen po Vysoké Mýto, ale i dál do Mohelnice,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který Jiřího Drahoše seznámil s aktuálním stavem nezaměstnanosti v jednotlivých oblastech kraje.

Řeč přišla také na téma, které je Jiřímu Drahošovi vzhledem k jeho působení v Akademii věd ČR velmi blízké. „Pan profesor se zajímal o současnou situaci Centra biologické ochrany v Těchoníně, které se dostalo do centra pozornosti v roce 2014 v souvislosti se šířením viru ebola. Akademie věd, které předsedal, má navíc s naším krajem podepsanou smlouvu o spolupráci, a proto jsme se před časem o Těchoníně bavili i v rámci této spolupráce,“ sdělil hejtman.

Ten návštěvu a zájem Jiřího Drahoše o problematiku kraje ocenil. „Velmi si vážím jeho zájmu o náš region. Je zřejmé, že profesor Drahoš vnímá kraje jako nezbytnou součást demokratického právního státu, ve kterém se nerozhoduje jen v centru, ale řadu věcí řeší lidé z území mimo hlavní město. Jedná o prvního prezidentského kandidáta, který požádal o setkání se samosprávou kraje. Doufám, že pan profesor navštíví i další části regionu, protože jen tak si může udělat detailní obrázek o životě v našem kraji, který poměrně dobře zná, jelikož má kořeny v Proseči a jeho žena na Skutečsku,“ dodal hejtman Martin Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…