Hejtman Netolický: Kraj plánuje na českotřebovském gymnáziu vybudovat moderní odborné učebny

06.09.2017 8:09

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický navštívil na počátku nového školního roku Gymnázium Česká Třebová. Ve škole, kterou sám absolvoval, hovořil nejprve s jejím ředitelem Josefem Menšíkem o rozvojových plánech a následně se zúčastnil imatrikulace nových studentů prvního ročníků čtyřletého a osmiletého studijního oboru.

Hejtman Netolický: Kraj plánuje na českotřebovském gymnáziu vybudovat moderní odborné učebny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„V letošním roce máme v současné době ve škole připravené dva projekty. Prvním z nich je dvouetapové odvlhčení suterénních prostor v areálu gymnázia za částku přesahující pět milionů korun. Jedná se o opravu a úpravu stávající dešťové kanalizace a umístění drenáží okolo objektu a odvlhčení suterénních prostor v severozápadním křídle, kde se nachází šatny, sprchy a sociální zařízení pro studenty a další uživatele venkovních hřišť,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

„Druhým projektem je rekonstrukce a vybavení odborných učeben. Tento projekt jsme vybrali ke spolufinancování z Integrovaného regionálního operačního programu, ale prozatím nebylo rozhodnuto a poskytnutí dotace. Celkové náklady projektu jsou přibližně 17 milionů korun s tím, že předpokládáme jeho dokončení v průběhu příštího roku,“ dodal Netolický, který se zúčastnil také slavnostní imatrikulace nových studentů čtyřletého a osmiletého gymnaziálního studia.

Českotřebovské gymnázium se zapojilo také do programu energetických úspor (EPC). „V rámci projektu byla vyměněna okna, ale také světla v učebnách, tělocvičně nebo aule. Vidíme, že podobné projekty mají smysl a výrazným způsobem nám šetří provozní náklady,“ uvedl na jednání s hejtmanem ředitel gymnázia Josef Menšík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…