Hejtman Netolický: Kraj uvolní další prostředky na rozvoj Zakarpatí

31.08.2017 9:20

V návaznosti na cestu členů Zastupitelstva Pardubického kraje do oblasti Zakarpatské Ukrajiny v polovině srpna, schválila krajská rada seznam potenciálních projektů, na jejichž realizaci by Pardubický kraj mohl přispět v letošním roce. Celková částka uvolněných finančních prostředků činí 1,7 milionu korun. O definitivním schválení projektů bude na svém nejbližším jednání rozhodovat krajské zastupitelstvo.

Hejtman Netolický: Kraj uvolní další prostředky na rozvoj Zakarpatí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„Chceme pokračovat v projektech, které jsou převážně zaměřené na oblast školství. V letošním roce byla dokončena rekonstrukce mateřské školy ve Velkém Berezném, na kterou navážeme modernizací kotelny ve stejném objektu řádově za 400 tisíc korun. Stejnou částku chceme vyčlenit na vybudování sociálního zařízení Vilšinského učebně-výchovného komplexu pro děti v obci Vilšinky a rekonstrukci mateřské školy v obci Korytňany. V letošním roce poprvé také navrhujeme investici do zdravotnického zařízení, konkrétně do nemocnice v Koločavě. Stejně jako v předchozích případech vždy předpokládáme finanční spoluúčast ukrajinské strany v poměru 50 na 50,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Ten také potvrdil, že kraj pokračuje v přípravách na převod vyřazovaného sanitního vozu z majetku Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje. který zároveň potvrdil přípravy na převod jednoho z vyřazovaných sanitních vozů. "Na jednání s panem ředitelem Paarem jsme se dohodli, že vozidlo, které budeme z majetku zdravotnické záchranné služby vyřazovat ke konci letošního roku, věnujeme do služeb lékařů v Koločavě. Na konkrétním případě jsme se v rámci naší cesty přesvědčili, jak důležité je, aby byla sanitka ve stavu, který umožní rychlý a bezpečný převoz pacienta do okresní nemocnice v Mižhirija, která je sice vzdálená jen 30 kilometrů, ale cesta vede přes horské sedlo. Věřím, že se nám vše podaří administrativně zvládnout nejpozději na jaře příštího roku," uvedl hejtman Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…