Hejtman Netolický: Krajská investice uklidní dopravní situaci na Dolní Moravě

19.02.2018 18:31

Městský úřad v Králíkách byl poslední zastávkou hejtmana Martina Netolického při cestách po regionu. Se starostkou města Janou Ponocnou a členy městského zastupitelstva projednával především řešení dopravní situace na Králicku se zaměřením na rekreační areál na Dolní Moravě a organizaci vojensko-historické akci Cihelna 2018.

Hejtman Netolický: Krajská investice uklidní dopravní situaci na Dolní Moravě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

Vzhledem ke stále se zvyšujícímu zájmu turistů o středisko na Dolní Moravě se nezřídka kdy objevují dopravní komplikace. Hejtman proto informoval zastupitele Králík plánu zokruhovat silnici III/31227, čímž se uleví přetíženým jednosměrným silnicím. V létě je ve směru od Králík evidováno až pět tisíc automobilů za den. Investor navíc plánuje vybudovat nedaleko Hotelu Vista velkokapacitní parkovací dům. „V současné době je silnice vedoucí od spodního parkoviště U Slona jednosměrná. Naším cílem je její rozšíření na požadované parametry obousměrné komunikace. Součástí bude na většině úseku také chodník pro pěší, který zde v současné době chybí,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

„Druhá etapa, jejíž zahájení plánujeme na rok 2019, zahrnuje rozšíření a další nezbytné úpravy silnice v úseku od Hotelu Vista kolem stanice Horské služby, lanového parku a dále směrem k parkovišti a konečné autobusu. Chceme obci maximálně pomoci a toto je jedna z možností. Musíme si uvědomit, že v letních měsících navštíví středisko i přes sedm tisíc návštěvníků za den a stávající infrastruktura na to není připravena,“ dodal hejtman Netolický.

Ten informoval také o plánované modernizaci silnice III. třídy 04314 od křižovatky se silnicí I/43 přes Dolní Boříkovice do Červené Vody po okružní křižovatku se silnicí I/11. „Celková předpokládaná hodnota stavby dle projektové dokumentace činila necelých 67 milionů korun včetně DPH. Vítězná nabídková cena je 48milionů korun při době realizace 230 dní, což je o 200 dní kratší doba než jedna z nabídek. Znovu jsme si potvrdili, že kritérium doby realizace stavby je velmi důležité,“ řekl hejtman Netolický.

Ve druhé polovině srpna se nedaleko Králík uskuteční 21. ročník vojensko-historické akce Cihelna. Hejtman proto se starostkou hovořil o plánu příprav této tradiční a hojně navštěvované akce. „Podle prvních informací bude i v letošním roce zachován rozsah akce tak, jak jsou na něj návštěvníci zvyklí. V průběhu března se uskuteční první organizační schůzka, na které budou nadefinované jednotlivé úkoly a akce začne nabírat konkrétní obrysy,“ řekl Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…