Hejtman Netolický: Venkovské prodejny podporujeme v rámci dotačního programu

17.10.2017 7:34

Sbližování Střední školy obchodu, řemesel a služeb v Žamberku a zaměstnavatelů v regionu pokračuje. Společnost Konzum, která v regionu provozuje síť venkovských prodejen, vybavila ve spolupráci se školou učebnu pro obory prodavač a obchodník. Náklady činily 350 tisíc korun.

Hejtman Netolický: Venkovské prodejny podporujeme v rámci dotačního programu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„Žamberská škola je dlouhodobě aktivní při navazování kontaktů s významnými zaměstnavateli v různých oblastech, které se na této multioborové škole učí. Společnost Konzum je pro školu silným partnerem, protože provozuje v našem regionu síť venkovských prodejen. Dlouhodobě však bojuje s velkou konkurencí v podobě supermarketů. Pardubický kraj vnímá nenahraditelnou úlohu venkovských prodejen nejen v odlehlejších částech, a proto je od roku 2009 finančně podporujeme pomocí dotačního titulu v rámci našeho Programu obnovy venkova," uvedl hejtman Martin Netolický.

"Jsem rád, že zástupci soukromého sektoru vnímají potřebu spolupracovat se školami, což je dlouhodobě náš cíl, a to nejen v technických oborech. Moderní učebna je jistě přínosem nejen pro samotné studenty, ale také může pomoci při rozhodování jejich rodičům. Možnost vyzkoušet si budoucí povolání již během studia přímo v praxi a komunikace s potenciálním zaměstnavatelem může hrát u mnoha nerozhodnutých velkou roli," sdělil radní Pardubického kraje Bohumil Bernášek.

Učebna je vytvořena ve stylu reálné moderní prodejny potravin s regály, obslužným úsekem a funkčním pokladním systémem se snímáním čárových kódů, který je on-line propojen s centrálou Konzumu. "Náklady na vybudování nové učebny činily na straně Konzumu 350 tisíc korun. Vnímáme tuto investici jako součást dlouhodobé spolupráce se školou, která spočívá v praktické výuce žáků v našich prodejnách. Chtěli bychom tímto podpořit zájem o tento obor a celkově zvýšit atraktivitu povolání v maloobchodě," uvedl ředitel obchodního družstva Konzum Miloslav Hlavsa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…