Hejtman Řihák se zúčastnil valné hromady březohorských baráčníků

25.11.2013 14:24

Valné hromady Vlastenecko-dobročinné obce baráčníků Třemošná Březové Hory, která se konala v sobotu 23. listopadu 2013, se jako host zúčastnil i hejtman Středočeského kraje Josef Řihák. Hejtmana přivítali paňmaminky a sousedé podle starodávného českého zvyku chlebem a solí.

Hejtman Řihák se zúčastnil valné hromady březohorských baráčníků
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Hejtman Řihák se zúčastnil valné hromady březohorských baráčníků

Po úvodních projevech se konaly volby, ve kterých byl opětovně zvolen rychtářem obce Radek Blajer a další navržení hodnostáři baráčnického spolku.
Následovala diskuze, ve které vystoupil i hejtman Středočeského kraje Josef Řihák. Ten nejprve předal čestné uznání Sdružené obci Baráčníků Třemošná – Březové Hory a poté věnoval i četné medaile Středočeského kraje rychtáři Radku Blajerovi a syndičce spolku Mileně Gorejové a to za udržování tradic a spolkového života na území Středočeského kraje.

„Činnosti baráčníků si nesmírně vážím a děkuji všem, kteří se o udržování této krásné tradice starají. Baráčníci jsou vedle hasičů a členů Sokola jediné organizace, které působí v obcích a městech, starají se o kulturní, společenské a sportovní dění. Středočeský kraj i já osobně podle možností baráčnické spolky podporujeme, neboť přispívají k udržování lidových tradic a zvyků v naší vlasti,“ řekl hejtman Josef Řihák, který zároveň březohorské baráčníky upozornil na možnost čerpání grantů z Fondů Středočeského kraje. „Tyto peníze vám mohou pomoci při organizování poznávacích výletů po naší vlasti i při přípravě programů pro děti a mládež, o nichž vím, že je organizujete,“ doplnil hejtman Josef Řihák.

Oficiální část valné hromady byla zakončena společným zpěvem baráčnické hymny. Poté následovala volná zábava, při které se mimo jiné losovala tombola, a účastníci si zazpívali a zatancovali při harmonice. Paňmaminky se také pochlubily pečeným bácem a dalšími chutnými zákusky či chlebíčky. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…