Hejtman Rozbořil dnes zahájil provoz nové krajské mateřské školy

04.01.2016 13:51

V Olomouci dnes byla slavnostně otevřena nová krajská mateřská škola. V předškolním zařízení na Gorazdově náměstí najdou zázemí především děti zaměstnanců krajského úřadu.

Hejtman Rozbořil dnes zahájil provoz nové krajské mateřské školy
Foto: ČTK
Popisek: Hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil

Firemní mateřská škola má prozatím kapacitu jedné třídy, kam bude docházet maximálně dvacet dětí předškolního věku. Přijímány budou přednostně děti zaměstnanců Olomouckého kraje, jeho příspěvkových organizací a rovněž děti zaměstnanců Úřadu regionální rady. Pokud se kapacita třídy nenaplní, nabídne kraj zbývající místa také veřejnosti.

„V krajské mateřské škole bude předškolní vzdělávání doplněno o logopedickou péči a rovněž zaměřeno na polytechnické vzdělávání. Provozní doba bude uzpůsobena požadavkům rodičů. Počítáme však i s variantou, že by bylo zařízení v provozu už od 6 hodin ráno až do osmnácté hodiny odpoledne,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil.

Do krajského předškolního zařízení, které včetně vnitřního vybavení a rekonstrukce prostor stálo 2 miliony 322 tisíc korun, budou přijímány děti ve věku od dvou a půl let. Podmínkou pro tuto spodní věkovou hranici je, že bude mít dítě osvojeny základní hygienické návyky. Rodiče budou hradit školkovné ve výši 400 korun měsíčně. Další náklady, jako jsou věci denní potřeby, hradí Olomoucký kraj.

„Do konce května 2016 ještě dokončíme u školky venkovní úpravy a přibude tak i dětské hřiště. Náklady na toto sportovní zázemí bude v řádu dvou milionů korun,“  uvedl Rozbořil.

Do budoucna plánuje hejtmanství rozšíření kapacity mateřské školy o další třídu. Hlavním důvodem pro otevření firemní mateřské školy byl, po vyhodnocení dlouhodobého průzkumu, velký zájem zaměstnanců Olomouckého kraje právě o tyto služby. Dalším důvodem je nedostatek kapacit mateřských škol obecně. Krajská školka je také součástí benefitního programu péče o zaměstnance Olomouckého kraje.

„Cílem je vytváření rovnovážného stavu mezi pracovním a osobním životem zaměstnanců. Firemní školka se dnes stává již standardním motivačním nástrojem. Vnímám důležité rovnítko mezi spokojeným rodičem a spokojeným zaměstnancem,“ doplnila ředitelka olomouckého krajského úřadu Lucie Štěpánková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…