Hejtman Středočeského kraje podpořil Modré dveře

30.09.2014 20:38

Letos na podzim uplynou již tři roky od založení neziskové organizace „Občanské sdružení Modré dveře“, která provozuje stejnojmenné terapeutické centrum v Kostelci nad Černými lesy. Při příležitosti vstupu do čtvrtého roku běhu této organizace sem v pondělí 29. září 2014 zavítal středočeský hejtman, Ing. Miloš Petera. V rámci své návštěvy si centrum detailně prohlédl a seznámil se s jeho provozem i posláním. Vyjádřil také podporu tomuto výjimečnému projektu.

Hejtman Středočeského kraje podpořil Modré dveře
Foto: red
Popisek: Miloš Petera, hejtman a předseda středočeské ČSSD

Terapeutické centrum Modré dveře se sídlem v Kostelci nad Černými lesy je provozováno stejnojmennou neziskovou organizací, která poskytuje komplexní spektrum služeb v sociální oblasti. Mimo jiné se stará o osoby s psychickými problémy, jedince procházející krizí nebo lidi s duševním onemocněním i mentálním hendikepem. Podporu skýtá i jejich rodinám a blízkým. Centrum se dlouhodobě snaží bořit bariéry a integrovat znevýhodněné do běžného života. V rámci svého provozu nabízí psychoterapii, sociální rehabilitaci i aktivizaci, krizovou intervenci a dokonce i nejrůznější volnočasové aktivity nebo kulturní a osvětové akce.

V září letošního roku zde byla spuštěna nová služba -  Sociální poradna Modré dveře – nabízející odborné sociální poradenství. To zahrnuje například pomoc při zpracování administrativy související s podáním žádosti o sociální dávky, konzultace v oblasti pracovně právního poradenství, evidence na úřadu práce, podpory v nezaměstnanosti a podobně. Tato nová služba i další standardní aktivity byly v rámci návštěvy představeny i panu hejtmanovi.

„Dobře si uvědomuji, že sociální problémy tohoto rázu jsou s moderní společností neoddělitelně spjaty. Velice mě tedy těší, že iniciativy typu Modré dveře s cílem efektivní pomoci potřebným vznikají“, komentuje Ing. Miloš Petera. „Věřím, že si zaměstnanci centra do budoucna udrží svůj entusiasmus a Modré dveře si zachovají svou dobrou pověst, která již nyní dosahuje nadregionální úrovně“, dodává.

„Návštěvy pana hejtmana si velmi ceníme a jsme rádi, že jsme mu naše centrum mohli zblízka představit. Ceníme si toho, že sociální problematika není v rámci regionální politiky přehlížena a věříme, že s podporou kraje a našich příznivců dokážeme klientům nabídnout tu nejlepší možnou péči“, uzavírá PhDr. Kateřina Siveková Křižáková, ředitelka, psychoterapeutka a krizový intervent terapeutického centra Modré dveře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…