Hejtman Zimola ocení zlatou šupinou významné osobnosti Jihočeského kraje

12.07.2016 17:48

Již počtvrté bude hejtman Jiří Zimola rozdávat zlaté šupiny. Významné ocenění, které v sobě spojuje představu štěstí a symbol typicky jihočeského rybářského řemesla se bude předávat v rámci oslav 98. výročí vzniku samostatného československého státu. Slavnostní akt je plánován na 26. října 2016 v Alšově jihočeské galerii v Hluboké nad Vltavou.

Hejtman Zimola ocení zlatou šupinou významné osobnosti Jihočeského kraje
Foto: Archiv JZ.
Popisek: Hejtman Jiří Zimola.

„Snažíme se založit tradici spojení oslav tohoto státního svátku s oceněním osobností, kteří se významným způsobem zasloužili o rozvoj či dobré jméno Jihočeského kraje v různých oblastech či oborech a těm, kteří vykonali jiný prospěšný čin oceňovaný širokou veřejností," uvedl při příležitosti prvního ročníku této soutěže Zimola.

Cenu hejtmana získalo dosud více než dvě desítky významných osobností Jihočeského kraje. Nechybí mezi nimi například režisér Zdeněk Troška, autorka knih pro děti a mládež Markéta Zinnerová, špičkový oční chirurg Jan Sattran, filmový architekt Jindřich Goetz, či hokejista Jaroslav Pouzar.

 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…