Hejtman Zimola předal Terezce Tomšovicové z Protivína zlatý přívěsek

22.02.2016 19:21

Zlatý přívěsek s řetízkem předal hejtman Jiří Zimola prvnímu jihočeskému miminku roku 2016 Terezce Tomšovicové z Protivína na Písecku. Na městském úřadu si jej v pondělí 22. února převzala maminka Pavlína Tomšovicová, kterou doprovázeli manžel Jan a syn Honzík.

Hejtman Zimola předal Terezce Tomšovicové z Protivína zlatý přívěsek
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

„Stejně jako každému prvorozenému Jihočechovi jsem popřál i Terezce hodně štěstí, zdraví a aby se jí na tomto světě líbilo. Rodičům pak přeji hodně trpělivosti při její výchově,“ uvedl Zimola.

Terezka se narodila 1. ledna v 0.39 hodin v písecké nemocnici. Tento okamžik ji bude připomínat přívěsek, na jehož lícové straně je uvedeno její jméno, nápis 1. občánek Jihočeského kraje a obrázek kočárku s datem 2016. Na rubové straně jsou hodiny, jejichž ručičky uvádějí čas, kdy přišla na svět a datum 1. 1. 2016. Maminka dostala od hejtmana pugét květin a tatínek láhev jihočeské pálenky. Bratr Terezky Honzík si ze setkání odnesl sadu deskových her, pastelky, vodovky či pohádkovou knížku.

První miminko roku 2009 mezitím už začalo chodit v Bernarticích do školy

Nad tím, jestli bude Terezka prvním miminkem letošního roku, Pavlína Tomšovicová vůbec nepřemýšlela. „Čekala jsem, že se narodí ještě loni. K tomu štěstí, které nás potkalo, je tohle takový malý bonus,“ dodala s tím, že bratr Honzík se o sestřičku hezky stará.
Honzík se prý s tatínkem těšili na Terezku společně. „Zda bude, či nebude prvním jihočeským miminkem, jsem moc neřešil. Hlavně mi šlo o to, aby byly obě holky v pořádku,“ řekl spokojený otec Jan Tomšovic.

Dárky předával hejtman tradičně se zpožděním, aby se mohla maminka i miminko dostatečně zaklimatizovat. „Jestli dobře počítám, tak jsem již takto přivítal celkem devět miminek, protože v roce 2014 byla prvními narozenými Jihočechy dvojčata,“ dodal Zimola.

Prvním miminkem, které Zimola v roli hejtmana vítal do života, byl v roce 2009 Honzík Mudruňka. Loni v září se s ním setkal znovu, když Honzík nastupoval v Bernarticích na Písecku do I. třídy.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…