Hejtman a zástupce ČEZ předali organizaci ADRA novou Škodu Yeti

27.01.2015 8:03

Zkvalitnit servis pro potřebné občany v každodenním životě i zásahy v krizových situacích, jakými jsou třeba povodně. K tomu napomůže českobudějovické humanitární organizaci ADRA nový vůz Škoda Yeti, který převzali její zástupci od představitelů Jihočeského kraje a společnosti ČEZ v pondělí 26. ledna 2015 v Českých Budějovicích.

Hejtman a zástupce ČEZ předali organizaci ADRA novou Škodu Yeti
Foto: Jihočeský kraj
Popisek: Hejtman a zástupce ČEZ předali organizaci ADRA novou Škodu Yeti

Auto s náhonem na všechna čtyři kola, které pracovníkům ADRY usnadní i práci v terénu, financovala Nadace ČEZ v rámci tzv. Rámcové smlouvy mezi energetiky a krajem. Jejím cílem totiž je i dosažení vysoké úrovně havarijní a krizové připravenosti Jihočeského kraje

"Na základě výše uvedené smlouvy bylo letos vyčleněno zhruba půl milionu korun, které umožnilo organizaci ADRA zakoupit nový vůz, který si její pracovníci po všech těch peripetiích se sháněním vlastních, či půjčených dopravních prostředků, zejména v krizových situacích, určitě zaslouží. A pevně věřím, že to ADŘE, díky Nadaci ČEZ i kraji, pomůže zlepšit humanitární služby, které zajišťuje a za které jí patří náš dík," uvedl hejtman Jiří Zimola s tím, že popřál dobrovolníkům z ADRY desetitisíce šťastných kilometrů. 

ADRA, coby součást PANELu. Tedy Pomoc, Adresná asistence, Naděje, Efektivita, Lidé

Zimola zároveň připomněl, že ADRA patří spolu s dalšími nestátními neziskovými organizacemi do tzv. PANELu, kde spolupracují s krajem při krizových situacích. „Ostatně tomu odpovídá i rozklíčování této zkraty, tedy Pomoc, Adresná asistence, Naděje, Efektivita, Lidé,“ vysvětlil hejtman.

Práci dobrovolníků z ADRY ocenil i vedoucí komunikace JE Temelín Skupiny ČEZ Petr Šuleř. „Pomoc od někoho, kdo pomáhat nemusí, ale chce, je k nezaplacení. Mnohdy ale tyto dobrovolnické organizace nemají potřebné zázemí. Naši pomoc proto vnímáme jako podporu ADŘE i všem lidem, kteří se dostanou do nepříjemné situace.

Nadšení z nového vozu pak neskrývala vedoucí českobudějovické ADRY Jitka Chánová. „Velice děkuji Nadaci ČEZ i kraji za tento přínosný dar. Což podtrhuje skutečnost, že jsme auto opravdu nutně potřebovali. Využívat ho budeme samozřejmě nejen při záplavách, ale usnadní nám i každodenní práci, což nám pomůže zlepšit naše služby prakticky po celém kraji,“ uzavřela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …