Hejtman informoval tripartitu o návrhu krajského rozpočtu

12.12.2014 9:30

Hejtman Michal Hašek a další představitelé kraje se v brněnském sídle krajského úřadu ve čtvrtek 11. prosince 2014 zúčastnili jednání Rady hospodářské a sociální dohody Jihomoravského kraje (RHSD).

Hejtman informoval tripartitu o návrhu krajského rozpočtu
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

Hlavním tématem jednání bylo představení návrhu rozpočtu Jihomoravského kraje (JMK) na rok 2015, který před několika dny schválila krajská rada. Celkové příjmy navrženého rozpočtu na příští rok činí 5,4 miliardy korun, výdaje pak 5,8 miliardy korun. Financování rozdílu ve výši 400 milionů korun bude kraj realizovat z prostředků Evropské investiční banky a z úspor kraje z minulých let. Jak zaznělo na jednání tripartity, v návrhu rozpočtu jsou posíleny například investice, které v roce 2015 dosáhnou výše 1,1 miliardy korun. Stejně tak dotační programy jsou navrženy ve výši 328,4 milionů korun - proti letošnímu roku jde o navýšení o 72 milionů korun.

Rada hospodářské a sociální dohody JMK (takzvaná tripartita) byla před 12 lety založena jako dobrovolný dohadovací a iniciativní orgán pro tripartitní vyjednávání, jejímž cílem je dosáhnout shody v otázkách hospodářského a sociálního rozvoje regionu. Partnery v RHSD jsou zastupitelstvo kraje, odborové svazy a zaměstnavatelské a podnikatelské svazy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jihomoravský kraj - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…