Hejtman odsoudil útoky v Paříži. Na budově úřadu Jihomoravského kraje bude vlát smuteční prapor

14.11.2015 14:09

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek odsoudil noční útoky v Paříži. Dopoledne doprovázel předsedu vlády Bohuslava Sobotku a v kontaktu je i s ministrem vnitra.

Hejtman odsoudil útoky v Paříži. Na budově úřadu Jihomoravského kraje bude vlát smuteční prapor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

"Doprovázel jsem dnes dopoledne v Jihomoravském kraji premiéra Bohuslava Sobotku a odporný teroristický masakr v Paříži byl prvním tématem naší debaty, pan premiér dal ještě v noci úkoly ministrovi vnitra i bezpečnostním složkám ČR. Jsem jako předseda bezpečnostní rady kraje rovněž v kontaktu s bezpečnostními složkami státu v Jihomoravském kraji. Bezpečnostní situace v zemi i na jižní Moravě je nyní stabilní a pod kontrolou. Policie ČR již zvýšila přítomnost a dohled v obchodních centrech a je připravena chránit vytipované veřejné akce s větším počtem účastníků. V Brně rovněž zintenzivní hlídkovou činnost v okolí tamní mešity," uvedla hejtman Jihomoravského kraje a předseda Asociace krajů České republiky.

Jak doplnil, na sídelní budově Jihomoravského kraje nechá na znamení soustrasti a úcty k obětem pařížského teroristického činu vyvěsit smuteční prapor.

"Vyzývám k tomu i starostky a starosty měst a obcí Jihomoravského kraje. Lidé v Paříži umírali rukou teroristů za celou západní civilizaci, za Evropu, tedy i za Českou republiku a jižní Moravu. Zároveň položím smuteční kytici a zapalím svíčku u sídla francouzského institutu v Brně," uvedl hejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…