Hejtmani podpořili setkání nejvýznamnějších manažerů východních Čech

18.06.2013 19:00

18. 6. 2013 se v Hotelu U královny Elišky v Hradci Králové konalo již tradiční Setkání oceněných manažerů Královéhradeckého a Pardubického kraje. Organizovala ho společnost Centrum andragogiky, s.r.o. ve spolupráci s Českou manažerskou asociací pod záštitou hejtmanů Královéhradeckého a Pardubického kraje. Byli představeni manažeři z východních Čech, kteří uspěli v celostátní soutěži Manažer roku.

Hejtmani podpořili setkání nejvýznamnějších manažerů východních Čech
Foto: Centrum andragogiky
Popisek: Centrum andragogiky

Setkání se konalo již posedmé, jako vždy pod záštitou hejtmanů obou krajů. Za Královéhradecký kraj se zúčastnil RSDr. Ing. Otakar Ruml, náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje po oblast regionálního rozvoje, evropských grantů, dotací, cestovního ruchu a kultury, a PaedDr. Josef Lukášek, člen Rady Královéhradeckého kraje. Pardubický kraj zastupoval Ing. Zdeněk Křišťál, radní Pardubického kraje zodpovědný za regionální rozvoj a evropské fondy, Ing. Jana Pernicová, členka Rady Pardubického kraje zodpovědná za školství, kulturu a památkovou péči, a Ludmila Navrátilová, členka Rady Pardubického kraje zodpovědná za investice a majetek. Všichni se shodují na tom, že je třeba podporovat podnikatelský sektor a úspěšné manažery, ti jsou totiž nejdůležitějšími zaměstnavateli v regionu a pozitivně ovlivňují jeho ekonomický růst. Oceňování kvalitní práce východočeských manažerů je jedním ze způsobů, jak je představit široké veřejnosti a motivovat další následovníky.

Svou účastí akci poctili Ing. Oldřich Vlasák, místopředseda Evropského parlamentu, a senátorka Ing. Miluše Horská. Českou manažerskou asociaci zastupoval její prezident Ing. Pavel Kafka, dr.h.c. a výkonný ředitel Ing. Ivo Gajdoš.

Hlavním cílem tohoto každoročního setkání je vyzdvihnout úspěšné manažery z Královéhradeckého a Pardubického kraje, kteří byli v dubnu tohoto roku oceněni v soutěži Manažer roku 2012. Ta se letos konala již po dvacáté. Jedná se o prestižní manažerskou soutěž, jejímž cílem je vyhledat, objektivně posoudit a zviditelnit nejvýznamnější osobnosti českého managementu.

Setkání oceněných manažerů Královéhradeckého a Pardubického kraje se mimo jiné snaží iniciovat všeobecnou diskusi mezi zástupci podnikatelské sféry a veřejnou správou ohledně rozvoje podnikání ve východočeském regionu.

Na akci byl také představen nově založený Východočeský manažerský klub. Ten vzniknul u příležitosti jubilejního dvacátého ročníku soutěže Manažer roku. Iniciátorem vzniku Východočeského manažerského klubu je Česká manažerská asociace, předsedkyní klubu se stala PhDr. Marie Jírů, majitelka společnosti Centrum andragogiky, s.r.o.: „Ředitelé firem z regionů mají do ČMA poměrně daleko, dojíždět na akce do Prahy je časově neefektivní. Proto jsme se rozhodli založit Východočeský manažerský klub, aby se ředitelé a majitelé firem mohli potkávat častěji, než jen jednou ročně při oceňování manažerů úspěšných v soutěži Manažer roku.“

Východočeský manažerský klub bude další setkání pořádat v září tohoto roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…