Hejtmanův pohár má za sebou svoji premiéru

13.06.2015 11:31

Základní škola Komenského ve Slavkově u Brna, brněnská základní škola v Arménské ulici a Základní škola Vnorovy – to jsou vítězové premiérového ročníku jihomoravského kola soutěže ve sportovní dovednosti s názvem Hejtmanův pohár. Ceny vítězům předal 12. června 2015 v brněnském sídle Jihomoravského kraje hejtman Michal Hašek. A pro děti bylo připravené i překvapení v podobě známého poháru pro vítězky Fed cupu.

Hejtmanův pohár má za sebou svoji premiéru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

„Jsem rád, že jste se zapojili do premiérového ročníku Hejtmanova poháru. Osobně moc fandím tomu, abyste se věnovali sportu i v budoucnu. Z jižní Moravy totiž pochází řada olympijských vítězů a vynikajících reprezentantů, a máte zde tak spoustu velkých vzorů. Lidé, kteří se v mládí věnují sportu, dostávají do krve fair play. Je to důležité pro život. Pro vaši práci i společenský život,“ řekl Michal Hašek, který osobně poblahopřál vítězům.

Hejtmanův pohár je soutěží pro základní školy a víceletá gymnázia, která propojuje hodinu tělocviku či sportovní kroužky se světem populárních aplikací a sociálních sítí. Podstatou klání bylo zdolávání dráhy sportovních dovedností (opičí dráha).  Soutěžilo se ve 14 krajích o 14 nejlepších krajských škol a 14 pohárů hejtmana.  Cílem soutěže je podpořit u dětí a mládeže zdravý životní styl a pozitivní vztah k pohybovým aktivitám.

Více informací na www.hejtmanuvpohar.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…