Heleně Vondráčkové vyšlo v minulých dnech nové album Kouzlo Vánoc

06.12.2014 16:15

Vánočně laděné písně vycházejí na albu Heleny Vondráčkové. Zbrusu nové CD, které se jmenuje Kouzlo Vánoc, natočila zpěvačka ve spolupráci s producentem a muzikantem Danem Hádlem.

Heleně Vondráčkové vyšlo v minulých dnech nové album Kouzlo Vánoc
Foto: Agentura MM Praha
Popisek: Helena Vondráčková a Dan Hádl v nahrávacím studiu.

Třináctipísničková kolekce, kterou rámují dva duety  s Ondřejem Brzobohatým (Vánoční)  a Miroslavem Dvorským (Přísahám, že jsem to já), obsahuje vesměs písničky světových skladatelů.  Ty však mají v podání Heleny Vondráčkovou na jejím novém vánočním albu svou českou premiéru.

Autory nových českých textů jsou například Eduard Krečmar,Lucie Stropnická, Luboš Nečas či Lukáš Hrabal, ale nechybí ani pár textů z odkazu dnes již nežijících textařů Zdeňka Borovce, Pavla Vrby a Jaroslava Moravce.

"Mám ráda Vánoce a vše, co k nim patří. Letos uzrál čas na nové vánoční album s písničkami, které jsou pro mě osobně významné, byť každá třeba z jiného důvodu," říká Helena Vondráčková, která album natáčela září v nahrávacím studiu Daniela Hádla. 

Mezi méně či více známými vánočními skladbami nechybí ani nově nazpívaná verze dnes už vánočního evergreenu Bílé Vánoce z pera Irvinga Berlina s českým textem  Jaroslava Moravce.  Překvapením bude rozhodně i  skladba Hodně štěstí, kterou původně napsali John Lennon a Yoko Ono, britská lidová Kouzlo Vánoc, která dala albu název, latinsky zazpívaná skladba  Adeste Fideles  či působivá písnička S tátou, jak tenkrát, kde účinkuje také dětský sbor Koťata.

Se svým nejnovějším a v pořadí už třetím vánočním albem, které se objevilo na trhu v minulých dnech může být Helena Vondráčková spokojena. Podle prvních ohlasů i recenzí nechybí nahrávce podmanivé kouzlo. 

Spokojený je i zpěvaččin manžel a manažer v jedné osobě Martin Michal, který tvrdí: "Po dlouhém snažení se podařilo prosadit vydání vánočního CD a z výsledku jsem nadšený.  Věřím, že se bude líbit."

Některé písně z alba Kouzlo Vánoc  zazní na zpěvaččině Vánočním koncertě, který proběhne i s účastí Ondřeje Brzobohatého v roli hosta 21. prosince v pražské Lucerně. Tam také Helena Vondráčková  převezme za prodej posledního řadového alba Touhy Zlatou desku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …