His Master´s Voice Band předvádí nejdokonalejší hudební nástroj

24.11.2014 18:23

Výborná vokální formace z jihočeského Tábora His Master´s Voice Band, jejíž členové vystupují zpravidla a capella, tedy bez instrumentálního doprovodu, vystoupí v přímém přenosu v Českém rozhlase České Budějovice ve středu 26. listopadu od 20 hodin.

His Master´s Voice Band předvádí nejdokonalejší hudební nástroj
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

His Master Voice – to je název kdysi velice vlivné americké nahrávací společnosti s oním proslulým logem – pejskem Nipperem poslouchajícím zvuky linoucí se starobylého gramofonu. Toto slovní spojení si zhruba před osmi roky vybrala jako své jméno tato táborská kapela.

„Pokud jde o Čechy, tak silnou inspirací pro nás byla skupina Voxtet, a pokud je o světové měřítko, tak se nám nejvíce líbily soubory Real Group, Take 6 a ze starších Hi-Lo´s. Učili jsme se poslechem jejich nahrávek a aranžmá jsme si přepisovali, případně si je koupili,“ komentuje táborský učitel hudby a vedoucí pozoruhodného vokálního souboru Josef Čechtický. 

His Master´s Voice Band – to jsou vedle šéfa Josefa Čechtického (baryton a bas) v současnosti také Lenka Čechtická (alt), Michal Houda (tenor) Jakub Smrčka (bas a baryton) Klára Jakšičová (soprán), Anna Nimrichtrová (alt) a Jan Čechtický (beatbox a příležitostný bas). 

Lidský hlas je nejdokonalejší hudební nástroj 

Stepping Out With My Baby, I Could Write A Book, I Got Ryhthm, Detour Ahead, Walkin´ My Baby Back Home, Java Jive, tedy stále svěží swingovou klasiku, ale rovněž nápaditě zpracovaná směs hitů švédské továrny na hity ABBA nebo Klobouk ve křoví – to vše lze najít na druhém a zatím posledním albu formace His Master´s Voice Band s názvem Insight, čili Vhled dovnitř, které spatřilo světlo světa před dvěma roky a které dnes představuje osu repertoáru vokálně harmonizujících Jihočechů. 

„Rádi bychom nabídli příjemnou muziku v nezvyklých vokálních aranžích. Lidský hlas je totiž nejdokonalejší hudební nástroj, pokud se s ním umí zacházet. Těžiště českobudějovického rozhlasového koncertu bude v jazzovém a swingovém repertoáru, ale zpíváme také lidovky a zařadíme i písničky v adventním a předvánočním duchu,“ zve Josef Čachtický k návštěvě a poslechu zajímavého koncertního programu skupiny His Master´s Voice Band, který delikátním způsobem upozorní na to, že adventní čas je nedaleko. 

Vstup koncert His Master´s Voice Band ve Studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice je volný, místenky budou k vyzvednutí v rozhlasové recepci v ulici U Tří lvů 1 hodinu před začátkem koncertu.

Jejich vystoupení bude živě přenášeno na frekvencích Českého rozhlasu České Budějovice (106,4 MHz pro jižní Čechy a 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko) a dále do celé republiky v rámci Koncertu Studia Noc – společného vysílání regionálních stanic Českého rozhlasu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…