Historické vlaky na Králicku znovu lákají turisty

03.08.2016 19:37

Od 2. července vyráží každou sobotu historická vlaková souprava z České Třebové do Červeného Potoka a zpět. Za první měsíc provozu vyzkoušelo tuto turistickou atrakci téměř 1 400 cestujících, kteří se svezli osobními vagony zvanými Rybák, taženými prvorepublikovými parními lokomotivami, nebo motorovým vozem Krokodýl z 60. let. Tuto sobotu 6. srpna vyrazí na trať parní lokomotiva Velký Bejček.

Historické vlaky na Králicku znovu lákají turisty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„Zájem cestujících je znovu skutečně velký a dokazuje nám, že podobná turistická atrakce má v našem kraji své uplatnění, jelikož v okolí jednotlivých zastávek se nachází celá řada turisticky atraktivních lokalit. Kvůli možnosti prohlédnout si je bez zbytečného stresu jsme prodloužili dobu čekání vlaku v konečné stanici Červený Potok tak, aby se cestující mohli stejnou soupravou vrátit do své cílové destinace. Tento krok se ukazuje jako dobrá volba, jelikož je to patrné na počtu cestujících, kteří se vlakem z Králicka vrací,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Pravidelné jízdy historických lokomotiv pokračují celé léto až do 17. září. Na trati z České Třebové do Červeného Potoka a zpět se každý týden střídají parní lokomotivy Velký Bejček (jede 6. srpna, 3., 10. a 17. září) a Ušatá (jede 20. srpna, kdy se koná akce Cihelna) s motorovým vozem typu Krokodýl (jede 13. a 27. srpna).

Podrobnosti jsou k dispozici na internetových stránkách www.pardubickykraj.cz/historicke-vlaky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…