Historický motoráček „Věžák“ se znovu vydá ze Šumperka do Velkých Losin

18.08.2017 22:17

V sobotu 19. srpna České dráhy znovu vypraví historický motoráček „Věžák“ ze Šumperka do Velkých Losin a zpět. Souprava je unikátní tím, že strojvedoucí v ní sedí v kabině na střeše a s průvodčím se dorozumívá lodním telefonem. Jde o vůbec nejstarší pojízdný motorový vůz. Zájemce doveze například na losinský zámek, do ruční papírny nebo na folklórní festival.

Historický motoráček „Věžák“ se znovu vydá ze Šumperka do Velkých Losin
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Historický vlak pojede během dne dvakrát po trase Šumperk – Petrov nad Desnou – Velké Losiny a zpět. Jízdu Věžákem můžou cestující využít například i k návštěvě 27. ročníku folklórního festivalu, který se ve stejný den koná na několika místech v Šumperku.

Jednosměrná jízdenka historickým vlakem přijde na 70 korun. Děti ve věku od 6 do 15 let mají jízdné za polovinu, děti do 6 let jedou zdarma. Jízdenky do vlaků je možné koupit v předprodeji ve všech pokladnách Českých drah. Jízdenka je současně rezervací místa. U vlaku je možný doprodej jen do vyčerpání kapacity, bez nároku na místo k sezení.

Program folklórního festivalu v Šumperku

Festival potrvá až do pondělí 21. srpna. Scény festivalu jsou rozmístěny jak na radnici, v pěší zóně, v prostorách střediska volného času Doris, velká scéna je v Pavlínině dvoře, malá scéna pak v přilehlém parčíku „u sovy“. V sobotu se na těchto místech soubory představí, vystoupí a dojde i na výuku lidových tanců. Na návštěvníky budou vedle tradičních domácích účinkujících čekat soubory ze Slovenska, Číny, Kypru, Alžírska, Srbska, Turecka, Portugalska a Francie.

Podrobnosti o festivalu jsou ZDE, informace o nostalgických jízdách a akcích ČD ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…