Historii budovy Strakovy akademie představí speciální poštovní známka

09.03.2017 7:32

Na Úřadu vlády ČR bude ve čtvrtek 9. března představena speciální poštovní známka, kterou Česká pošta vydává u příležitosti 120 let od založení budovy Strakovy akademie. Známku slavnostně odhalí vedoucí Úřadu vlády ČR Pavel Dvořák společně s ředitelem Sekce mezinárodních a vnitrostátních vztahů České pošty Ondřejem Veselským. Slavnostního představení známky se zúčastní také zástupci Ministerstva vnitra a samotní autoři známky.

Historii budovy Strakovy akademie představí speciální poštovní známka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Strakovy akademie

"Když jsem poprvé slyšel o plánu České pošty emitovat známku s tématem Strakovy akademie, měl jsem velkou radost. Spojení úžasného a majestátního sídla Úřadu vlády a tohoto malého uměleckého díla je dalším krokem k rozšiřování povědomí o našem bohatém kulturním dědictví,“ uvedl vedoucí Úřadu vlády Pavel Dvořák.

Na známce navržené výtvarnicí Marinou Richterovou je zobrazena Strakova akademie z jihovýchodní strany, tedy z pohledu přilehlé zahrady. Známku vydává Česká pošta v celkovém nákladu 500 tisíc kusů a zájemci si ji budou moci zakoupit na všech filatelistických přepážkách.

Na představení známky naváže již tuto sobotu 11. března 2017 den otevřených dveří Strakovy akademie, v rámci kterého si budou moci návštěvníci známku prohlédnout, zakoupit a také nechat orazítkovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…