Hlavní město: Jsou známi vítězové 22. ročníku sběrových ekologických soutěží

23.06.2016 18:01

Ekologicko-výchovný projekt konající se na základních a mateřských školách pod záštitou Magistrátu hl. m. Prahy a radní Jany Plamínkové, ve kterém si děti osvojují zásady správného třídění odpadů, včera vyvrcholil ve Velkém zasedacím sále Nové radnice slavnostním vyhodnocením a předáním cen nejlepším školám.

Hlavní město: Jsou známi vítězové 22. ročníku sběrových ekologických soutěží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

V tomto školním roce se sběru starého papíru zúčastnilo celkem 20 366 žáků z 51 pražských škol, kterým se podařilo nashromáždit 482 850 kg této suroviny. V průměru tak připadá na jednoho žáka 23,71 kg sběrového papíru.

„Nasbírané množství papíru na školách představuje 3,1 procenta z celkového množství vytříděného papíru v Praze za dané období, a to zcela bez dopadu na rozpočet města. To je samozřejmě hodno obdivu a pochvaly. Jsem ráda, že školy mají o podobné projekty zájem a aktivně se do nich zapojuji,“ uvedla radní Jana Plamínková.

Ocenění pro nejlepší sběrače získala ZŠ Ratibořická 1700, Praha 9 - Horní Počernice. Žáci této školy se opravdu snaží a již několik let si udržují první příčku ve sběru starého papíru. S celkovým množstvím 66 820 kg papíru daleko předběhli ostatní pražské školy. ZŠ Mýtní 73, Praha 9, obdržela pohár za nejlepší umístění ve II. kategorii, tj. podle nejlepšího průměrného množství nasbíraného papíru na jednoho žáka (132 kg). I tato škola si v uvedené kategorii vede velmi dobře a právem jí patří prvenství.

V doprovodných ekologických soutěžích obdržela 1. cenu celkovým množstvím 980 kg nasbíraných plastových víček ZŠ a MŠ Chmelnice, K Lučinám 18/2500, Praha 3.  ZŠ Strossmayerovo náměstí 4 z Prahy 7 získala 2. místo za celkové množství 663 kg hliníku.

„Soutěž škol ve sběru druhotných surovin probíhá již od roku 1994, kdy se začala na školách sbírat tradiční sběrová surovina – papír a do soutěže se zapojilo 20 pražských základních škol. S postupem let přibývalo soutěžících škol i sbíraných druhotných surovin (plastová víčka, hliník, nápojové kartony). Školy jsou hodnoceny ve dvou kategoriích. I. kategorie je podle množství nasbírané suroviny a II. podle průměrného množství na jednoho žáka,“ doplnila historii a pravidla školní soutěže ve třídění odpadů radní Plamínková.

Umístění pražských škol

(sběr papíru)

Kategorie

Základní školy

I.

podle celkového množství

1. ZŠ Ratibořická 1700, Praha 9

2. ZŠ genpor. F. Peřiny, Praha 6

3. ZŠ Mýtní 73, Praha 9

II.

podle průměru na žáka

1. ZŠ Mýtní 73, Praha 9

2. ZŠ Spojenců 1408, Praha 9

3. ZŠ Ratibořická 1700, Praha 9

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…