Hlavní město pořádalo osvětovou akci k diabetu

16.11.2016 17:30

Stovky lidi využily možnost měření glykemií, cholesterolu a konzultací například zdravého životního stylu a jídelníčku v rámci osvětové akce „Poznejte příznaky diabetu 2. typu. Snižujte svá rizika“ spolupořádané hlavním městem Prahou v pondělí 14. listopadu na Karlově náměstí.

Hlavní město pořádalo osvětovou akci k diabetu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Lidé měli příležitost ve stanu individuálně konzultovat s nutričními terapeutkami svůj jídelníček, poradit se s odborníky o vhodném a efektivnímu pohybu, nechat si zjistit svojí optimální intenzitu pro pohybovou aktivitu a změřit krevní tlak v zátěži. Kuřáci si nenechali ujít možnost měření oxidu uhelnatého a dalších škodlivin v dechu a využívali i poradnu na odvykání kouření. Dopoledne se také konaly zajímavé přednášky například o moderní léčbě diabetu, diabetické dietě nebo o důležitosti pohybu v životě člověka. Po absolvování alespoň dvou konzultací získali zájemci průkaz Státního zdravotnického ústavu, který jim umožnil měření glykémie a cholesterolu zdarma v přistaveném zdravotnickém modulu Golem. Přímo zde byl u čtrnácti lidí odhalen diabetes, u několika z nich dokonce i s poměrně vysokými hodnotami.

V Praze je skoro 100 tisíc diabetiků, z nichž většina trpí nadváhou a obezitou. Tyto údaje jsou závažné, a proto se snažím situaci zvrátit. Praha podporuje projekty, které mají za cíl rozhýbat Pražany, zvláště ty s různými zdravotními omezeními. Zdraví a pohyb patří neodmyslitelně k sobě. V letošním roce jsme maximálně využili spolupráci v rámci projektu Praha Evropské hlavní město sportu 2016 a samozřejmě budeme tyto akce podporovat i v dalších letech,“ uvedl radní hl. m. Prahy Radek Lacko. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…