Hnutí Brontosaurus: Příběhy 40 let pomoci přírodě a památkám

01.07.2014 16:22

Při příležitosti oslav 40 let dobrovolnictví pro přírodu a památky spouští Hnutí Brontosaurus soutěž s názvem Příběhy nadšení.

Hnutí Brontosaurus: Příběhy 40 let pomoci přírodě a památkám
Foto: brontosaurus.cz
Popisek: Hnutí Brontosaurus

Před 40 lety odstartovali lidé z Hnutí Brontosaurus obrovskou vlnu pomoci přírodě a památkám. Desetitisíce nadšenců nezištně opravovaly hrady, kosily louky, sázely stromy nebo třeba uklízely černé skládky. Svými činy změnili naši zemi jako málokdo. A pokračují v tom dodnes. Nejen s Brontosaurem, ale i s jinými organizacemi nebo prostě sami.

Při příležitosti tohoto výročí se Hnutí Brontosaurus rozhodlo uspořádat soutěž s názvem Příběhy nadšení. Chce tak vytvořit mozaiku českého dobrovolnictví pro přírodu a památky od roku 1974 až po současnost. Hledá silné životní příběhy lidí, osudy lokalit, ale i nevšední zážitky z dobrovolničení. 

Ze všech příspěvků vybere odborná porota 12 absolutních vítězů, jejichž příběhy zpracujeme do veliké výstavy a autoři obdrží hodnotné ceny. Zároveň budou autoři všech příspěvků a nominací zařazeni do slosování, z kterého vzejdou další výherci, kteří taktéž obdrží hodnotné ceny. Vyhrát tedy může každý!

Sběr příběhů probíhá v průběhu celé! ho července. V srpnu proběhne vyhodnocení a zpracování výherních příspěvků a výsledky vyhlásíme v září na "Festivalu dobrovolnictví a oslav 40 let působení Hnutí Brontosaurus -- Dort pro Brontosaura".

Veškeré podrobnosti k soutěži lze nalézt na www.pribeh-nadseni.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…