Hodnotitelská komise dostane deset záměrů bezbariérových tras

25.10.2015 7:45

Tento týden proběhlo na Úřadu vlády zasedání Řídícího výboru Národního rozvojového programu mobility pro všechny (NRPM).

Hodnotitelská komise dostane deset záměrů bezbariérových tras
Foto: Hans Štembera
Popisek: Znak vozíčkářů

Výbor se sešel, aby formálně posoudil doručené projekty (záměry) bezbariérových tras předložených žadateli v rámci II. kola výzvy k předkládání záměrů bezbariérových tras ve městech a obcích pro rok 2016. A následně tyto projekty (záměry) předal k posouzení Hodnotitelské komisi.

Členové výbor dnes prostudovali celkem deset záměrů bezbariérových tras - a všechny pustili dál  Hodnotitelské komisi.

Na základě doporučení této komise bude dne 26. listopadu 2015 Řídící výbor finálně rozhodovat o finanční podpoře záměrů.

Řídící výbor se skládá ze zástupců jednotlivých rezortů zapojených do financování Programu mobility, zástupců Vládního výboru pro zdravotně postižené občany a Národní rady osob se zdravotním postižením ČR. Jeho předsedou je ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu.

Cílem výzvy je podpořit realizaci komplexních bezbariérových tras ve městech a obcích. Základními dvěma oblastmi, na které je v rámci programu přispíváno, je odstraňování bariér v budovách státních a veřejných institucí a odstraňování bariér v dopravě. Po schválení záměrů předkládají úspěšná města a obce žádosti o dotace na jednotlivé příslušné rezorty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…