Honorární konzul ČR v Peru: dobře zavedená spolupráce mezi oběma zeměmi přinese další výsledky

30.01.2015 18:29

Místopředseda Senátu Ivo Bárek přijal honorárního konzula České republiky v Peru. Honorární konzul informoval senátora o probíhajících projektech, které jsou pro Česko z hlediska investic zajímavé. Jedná se o odvětví energetiky, dodávky mobilních nemocnic nebo spolupráci s českými firmami při přechodu na biometrické pasy.

Honorární konzul ČR v Peru: dobře zavedená spolupráce mezi oběma zeměmi přinese další výsledky
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor za ČSSD Ivo Bárek

Místopředseda Senátu Ivo Bárek přijal honorárního konzula České republiky v Peru Raúla Alta Torre del Aguila. Oficiální pracovní setkání navázalo na již dříve velmi dobře zavedenou spolupráci mezi oběma zeměmi.  Honorární konzul informoval senátora o probíhajících projektech, které jsou pro Českou republiku z hlediska investic velice zajímavé. Jedná se o odvětví energetiky, především větrnou a vodní energii, a také o dodávky mobilních nemocnic pro Ministerstvo zdravotnictví Peru, kde se již české firmy o tuto zakázku ucházejí ve výběrovém řízení, či o dodávku tramvají pro jeden z regionů. Peruánský host zdůraznil, že za poslední tři roky se spolupráce mezi oběma zeměmi velice zintenzivnila, a to díky velmi dobře fungujícímu velvyslanectví v Peru, ale právě i v podobě navýšení investic českých firem v této jihoamerické zemi.

Místopředseda Bárek se zajímal o již dříve debatovanou spolupráci při pomoci čistění odpadních vod řeky Río Rímac, která je nejvýznamnějším zdrojem pitné vody pro hlavní město Limu. Konzul připomněl, že jejich zájem se nesoustřeďuje pouze na oblasti okolo hlavního města, ale jejich prioritou jsou čističky i v méně dostupných lokalitách jako je např. San Miguel. České firmy by také mohly Peru pomoci při přechodu na biometrické pasy. Peru chce vytvořit nový standard pro občanské průkazy, řidičské průkazy či právě zmiňované pasy.

Místopředseda Bárek ocenil spolupráci honorálního konzula ČR v Peru s naším velvyslanctvím ČR v Peru: „Je třeba vysoce ocenit práci našeho velvyslanectví v čele s panem velvyslancem Eisenbrukem a vaši práci, vážený pane honorální konzule, jejímž jasným výsledkem je značný růst vzájemné spolupráce ČR a Peru nejen v ekonomické oblasti, ale také v oblasti kultury a cestovního ruchu“. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: senat.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…