Horská služba řešila úmrtí mladého muže v Jeseníkách

02.01.2016 9:50

Jízda na bobech na uzavřené sjezdovce se stala koncem roku osudnou osmnáctiletému chlapci v Malé Morávce.

Horská služba řešila úmrtí mladého muže v Jeseníkách
Foto: Horská služba
Popisek: Horská služba, logo

Mladík boboval 29. prosince večer na sjezdové trati v lyžařském areálu Kopřivná, i když trať byla mimo provoz. „Kromě toho na ní byla v provozu zasněžovací zařízení. K nehodě došlo krátce před tři čtvrtě na deset večer a nás kontaktovali pracovníci skiareálu,“ uvedl Michal Klimeš, náčelník Horské služby Jeseníky. Podle všeho mladík nezvládl prudkou jízdu na zledovatělém technickém sněhu a v plné rychlosti narazil do sněžného děla. Tím utrpěl těžké poranění hlavy.

„Na místo jsme ihned vyslali naší hlídku ze stanice HS v Karlově. Shodou okolností se poblíž pohyboval i sanitní vůz Rychlé zdravotnické služby, který byl k události také pracovníky areálu povolán,“ řekl Michal Klimeš. Členové Horské služby ve spolupráci se zdravotníky ihned po příjezdu začali provádět resuscitaci. Zranění byla ovšem neslučitelná se životem a po nějaké době musel lékař konstatovat smrt. Okolnosti úmrtí nyní šetří Policie ČR.

„Upozorňujeme, že vstup na sjezdové tratě mimo provoz je nebezpečný, protože se v těchto dnech provádí intenzivní zasněžování technickým sněhem a  jezdí po sjezdovkách rolby a další technika,“ důrazně varoval návštěvníky Jeseníků Michal Klimeš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…