Hospodářská a sociální rada Mostecka už plánuje aktivity na příští rok

05.12.2017 9:17

Hospodářská a sociální rada Mostecka (HSRM) už plánuje své aktivity na příští rok. Kromě termínů jednání připravuje například stěžejní témata, kterými se bude v nadcházejícím období zabývat.

Hospodářská a sociální rada Mostecka už plánuje aktivity na příští rok
Foto: HSRM
Popisek: Hospodářská a sociální rada Mostecka

„V současné době máme šest okruhů nosných témat pro příští rok, které vzešly z priorit rady pro letošní rok, ale doplnili jsme je i na základě podnětů našich členů,“ připomněla Helena Veverková, předsedkyně HSRM. Prvním z nich je zaměstnanost, sociální oblast a zdravotnictví, dalšími pak doprava, energetika, bezpečnost, životní prostředí a ostatní. Jejich počet ještě nemusí být konečný, definitivní podobu nosných témat bude Hospodářská a sociální rada Mostecka schvalovat na svém prosincovém sněmu. Na základě požadavků členů HSRM by navíc na projednávání nosných témat měli být na jednání hospodářské rady zváni i ministři, poslanci nebo zástupci krajské vlády, kteří mají danou problematiku ve své kompetenci.

Stejně tak se i v příštím roce počítá s pravidelnými prezentacemi členských organizací HSRM. V listopadu to byla například společnost Hipodrom Most. Její ředitel Jakub Šimůnek seznámil členy regionální tripartity se současnou situací dostihového závodiště, ale také s plány do budoucna. Vizí společnosti je zachovat závodiště a nadále provozovat dostihy a parkurové závody, ale také poskytovat obyvatelům Mostu celoroční vyžití i při dalších volnočasových aktivitách. Hospodářská a sociální rada Mostecka spolupracuje s Hipodromem Most už od jeho vzniku, zdejší areál patří mezi projekty, na které byly využity prostředky z vládních 15 miliard na revitalizaci území po těžbě hnědého uhlí. HSRM navíc před nedávnem hipodromu poskytla dotaci na zpracování studie „Tribuna s cílovou věží“, jejíž vizualizaci navíc členové rady obdrželi.

Dalšími tématy listopadového jednání Hospodářské a sociální rady Mostecka byl například stav Moldavské horské dráhy. Z informací, které HSRM obdržela z ministerstva dopravy, totiž vyplývá, že sanační práce budou s největší pravděpodobností trvat déle, než se původně předpokládalo. Nyní chce rada oslovit Správu železniční dopravní cesty s žádosti o přesný harmonogram prací a předpokládaný termín zprovoznění trati.

Naopak milou povinností předsedkyně HSRM byla gratulace Stanislavu Štýsovi, dlouholetému členovi hospodářské rady a předsedovi její komise pro životní prostředí, který u příležitosti státního svátku obdržel z rukou prezidenta republiky medaili Za zásluhy I. stupně, za svou dlouholetou práci v oblasti rekultivací.

Hospodářská a sociální rada Mostecka vznikla v březnu roku 1999 jako apolitické občanské sdružení, jehož členy jsou fyzické a právnické osoby, instituce státní nebo veřejné správy, které žijí nebo působí na Mostecku. V současnosti má 59 členů. Hospodářská a sociální rada Mostecka je členem Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje, která sdružuje sedm okresních sdružení působících v rámci kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…