Hospodářská a sociální rada podporuje vznik kvalitních projektů

17.02.2015 8:40

Prvních tři sta tisíc korun z Fondu Hospodářské a sociální rady Mostecka (HSRM) rozdělila regionální tripartita mezi šest žadatelů. Dotaci úspěšní žadatelé převážně z řad měst a obcí využijí na zpracování projektové dokumentace, případně dalších důležitých rozvojových dokumentů.

Hospodářská a sociální rada podporuje vznik kvalitních projektů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„Ačkoli měli zájemci o podporu jen relativně málo času na zpracování, sešlo se nám nakonec celkem patnáct žádostí, v celkové výši přesahující jeden milion korun,“ sdělila předsedkyně HSRM Helena Veverková.

Žádat o dotaci z fondu HSRM mohou pouze členové hospodářské rady, výše podpory činí minimálně dvacet tisíc, maximálně však sto tisíc korun. Jednotlivé žádosti posuzuje šestičlenná odborná komise, její doporučení schvaluje předsednictvo HSRM.

Fond podpory projektů byl založen v roce 2009. Jeho cílem bylo pomoci členským organizacím s kvalitním zpracováním dokumentace pro jejich rozvojové projekty, na něž pak mohly žádat o další dotace od státu, případně z fondů EU.

Hospodářská rada ze svého rozpočtu každoročně za tímto účelem vyčleňuje půl milionu korun, které uvolňuje ve dvou výzvách, na jaře a na podzim. „Loňský rok byl v tomto ohledu výjimečný. Z výsledků hospodaření jsme částku na podporu projektů navýšili, aby se naši členové mohli ucházeti o dotace z Evropských fondů, jejichž nové programovací období právě startuje,“ doplnila Helena Veverková s tím, že vloni HSRM takto rozdělila mezi patnáct žadatelů rovný milion korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…