Hospodářská a sociální rada zve do regionu také parlamentní výbory

18.05.2016 17:30

Ve druhé polovině roku by na pozvání Hospodářské a sociální rady Mostecka (HSRM) mohli do regionu přijet zástupci Rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Regionální tripartita chce jejich prostřednictvím poukázat na problémy regionu.

Hospodářská a sociální rada zve do regionu také parlamentní výbory
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Zástupce Rozpočtového výboru už jsme na návštěvu Mostecka jednou zvali, nakonec z ní ale sešlo. Nyní ale projevili zájem se na Mostecko podívat a podle předběžných informací by to bylo možné ve druhé polovině roku,“ informoval místopředseda HSRM Petr Červenka. Podle jeho slov hodlá regionální tripartita na Mostecko pozvat také zástupce Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

„Snažíme se do regionu zvát pokud možno všechny zástupce vlády i parlamentu. Postupně bychom rádi oslovili i další parlamentní výbory, ale i s ohledem k problémům, které Mostecko nejvíc trápí, jsme se obrátili nejprve na tyto dva. Ty bychom v regionu rádi přivítali ještě letos,“ doplnila předsedkyně HSRM Helena Veverková.

Petr Pillár a Helena Veverková.

Hospodářská rada na svém květnovém zasedání řešila i další témata. S prezentací o strategii komunitně vedeného místního rozvoje Místní akční skupiny Naděje pro roky 2014 – 2020 vystoupil předseda její správní rady Petr Pillár. Právě tato místní akční skupina, která působí na území regionů Mostecka a Teplicka, má v současnosti už 34 partnerů a řada z nich jsou členy hospodářské a sociální rady. Regionální tripartita už před čtyřmi roky MAS Naděje podpořila z Fondu podpory projektů, když přispěla na projekt pro odvodnění kostela Sv. Jakuba v Bedřichově Světci, který patří mezi nejstarší památky na Mostecku.

Změnu doznala v květnu komise pro infrastrukturu a životní prostředí při HSRM. Z jejího čela odstoupil na vlastní žádost Stanislav Štýs. „Požádal nás o uvolnění z předsednické funkce s ohledem na své pracovní vytížení. Nadále ale zůstal členem komise, navíc doporučil výkonnému výboru svého nástupce, kterým byl na zasedání hospodářské rady nakonec zvolen Martin Kabrna,“ doplnila předsedkyně Veverková.

_____________________________________________________________________________

Hospodářská a sociální rada Mostecka vznikla v březnu roku 1999 jako apolitické občanské sdružení, jehož členy jsou fyzické a právnické osoby, instituce státní nebo veřejné správy, které žijí nebo působí na Mostecku. V současnosti má 61 členů. Hospodářská a sociální rada Mostecka je členem Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje, která sdružuje sedm okresních sdružení působících v rámci kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…