Hospodářská komora: Antverpský přístav skýtá pro české firmy řadu příležitostí

18.10.2016 16:10

Brána do Afriky a Asie a přímé železniční spojení s Českou republikou, to vše nabízí antverpský přístav pro české firmy. Delegace 20 českých firem z různých oborů se v pátek 14. října v Antverpách setkala se svými protějšky.

Hospodářská komora: Antverpský přístav skýtá pro české firmy řadu příležitostí
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Viceprezidentka Hospodářské komory České republiky Irena Bartoňová Pálková, která delegaci firem doprovázela, zdůraznila, že belgické firmy měly o spolupráci zájem. „Jako člen EU musí Česká republika využívat všech výhod, které jednotný trh nabízí. Spolupráce se zahraničními firmami je jednou z nich a doufáme, že setkání s belgickou delegací pomůže navázat nová obchodní partnerství.“

Partnery v Belgii hledá i firma TENZOVÁHY s.r.o., která je dodavatelem dynamických systémů vážení pro dopravu a průmysl. Aktuální legislativa a podmínky na belgickém trhu jsou pro vstup příznivé. „Na B2B setkání v Antverpách jsme měli možnost setkat se poprvé s potenciálními obchodními partnery,“ říká Jiří Čermák z firmy TENZOVÁHY s.r.o. „Výběr mýta spojený s vážením na dálnicích a nová norma SOLAS od IMO mohou vytvořit dostatečné pobídky pro možný zájem o naše systémy,“ dodává.

Zájem o Belgii má také ŠKODA TRANSPORTATION, a.s., která se přihlásila do tendru na dodávku tramvají v Lutychu. „Doufáme, že díky účasti v mezinárodním konsorciu se nám podaří proniknout na belgický trh a získat další obchodní příležitosti. Naše technologie bateriových tramvají umožňující krátké přejezdy bez potřeby trolejí, by našla uplatnění i v dalších belgických městech,“ uvedl zástupce firmy Zbyněk Liška.

Akce, kterou zahájil velvyslanec České republiky v Belgii Jaroslav Kurfürst, se konala v nové přístavní budově. Sídlo je unikátním dílem od architektky Zaha Hadid a bylo otevřeno letos v září, tj. pět měsíců po smrti autorky. Misi do Belgie organizovalo CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU a Hospodářská komora České republiky pod záštitou europoslankyně Martiny Dlabajové. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…