Hospodářská komora: Je potřeba respektovat pravidla veřejné podpory EU, ale také ctít legitimní očekávání investorů

16.08.2016 19:57

Reakce Hospodářské komory ČR na dnešní tiskovou zprávu Ministerstva průmyslu a obchodu ČR „V energetice máme samé dobré zprávy“:

Hospodářská komora: Je potřeba respektovat pravidla veřejné podpory EU, ale také ctít legitimní očekávání investorů
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Hospodářská komora ČR vítá informaci o dosažení významného pokroku v části notifikačních řízení týkajících se podpory obnovitelných zdrojů energie a doufá, že se je podaří co nejdříve úspěšně dokončit, aby byla zajištěna jistota investorů.

Současně žádáme Ministerstvo průmyslu a obchodu a další zúčastněné orgány, aby nadále intenzivně spolupracovaly s cílem dokončit co nejdříve zbývající notifikační procesy zejména v případě provozní podpory pro vysokoúčinnou kombinovanou výrobu elektřiny a tepla.

Apelujeme na Energetický regulační úřad, aby připravil cenové rozhodnutí pro podporu všech typů podporovaných zdrojů energie včetně těch, kde nebude do konce září notifikační řízení dokončeno.

Domníváme se, že je potřeba respektovat pravidla veřejné podpory EU, ale také ctít legitimní očekávání příjemců podpory a investorů v České republice. Vycházíme z toho, že příjemci podpory současnou situaci ohledně notifikace podpory nezpůsobili a neměli by na ní doplácet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…