Hospodářská komora: Prezidenta Zemana na summit Iniciativy Trojmoří doprovodí podnikatelská delegace vedená Vladimírem Dlouhým

05.06.2019 8:24

O energetice, infrastruktuře, digitalizaci a inovacích, ale také o transatlantických vztazích, bezpečnostních otázkách nebo problematice hospodaření s vodou budou na nadcházejícím dvoudenním summitu ve slovinské Lublani hovořit prezidenti a členové vlád dvanácti evropských zemí sdružených v Iniciativě Trojmoří a také zástupci administrativy Spojených států amerických.

Hospodářská komora: Prezidenta Zemana na summit Iniciativy Trojmoří doprovodí podnikatelská delegace vedená Vladimírem Dlouhým
Foto: HK ČR
Popisek: Hospodářská komora České republiky

Prezidenta Miloše Zemana na summit zítra doprovodí dvacetičlenná podnikatelská delegace Hospodářské komory České republiky vedená jejím prezidentem Vladimírem Dlouhým.

Hospodářská komora se svými partnery ve Slovinsku v rámci Iniciativy Trojmoří organizuje obchodní fórum Three Seas Initiative. Fórum je realizováno společně s vládou Slovinské republiky, Centrem pro evropskou perspektivu a Slovinskou obchodní a průmyslovou komorou. Zaměří se na čtyři klíčové oblasti: energetiku, infrastrukturu, digitalizaci a inovace a bude zahrnovat průřezová témata transatlantických vztahů, bezpečnosti a hospodaření s vodou. Součástí programu bude i téma vodního koridoru Dunaj-Odra-Labe.

Podnikatelského fóra se zúčastní 500 zástupců soukromého sektoru a vlád ze států Iniciativy Tři moří. Dalšími účastníky budou vysocí zástupci institucí EU, USA a Německa a zástupci podniků z širšího regionu.

Českou podnikatelskou delegaci budou tvořit mimo jiné firmy působící v oblastech prodeje manipulační techniky, námořní přepravy nebo výroby nano čistících prostředků, ale také advokátní kanceláře, překladatelé právních dokumentů nebo firmy zaměřené na eventy, marketingovou komunikaci nebo vývoj pokladních a řídících systémů v ropném a plynárenském průmyslu.

Zastoupení v delegaci má také e-commerce. Do Slovinska odcestuje například česká firma, která se zabývá vývojem nové generace e-shopů, které umožňují z jedné administrace spravovat e-shopy v různých jazycích a měnách, nebo také velká investiční skupina zaměřená na budování online byznysu zejména v regionu střední a východní Evropy.

Iniciativu Trojmoří tvoří 12 členských států ležících mezi Baltským, Jaderským a Černým mořem: Kromě České republiky je součástí této iniciativy Slovensko, Polsko, Maďarsko, Rakousko, Slovinsko, Chorvatsko, Litva, Lotyšsko, Estonsko, Bulharsko a Rumunsko. V zemích Trojmoří žije 112 milionů obyvatel.

Do podnikatelské delegace se mohla přihlásit kterákoli česká firma bez ohledu na předmět podnikání, velikost nebo region, v němž působí. Náklady spojené s organizací mise stejně jako u kterékoli jiné cesty zajišťované Hospodářskou komorou si hradí sami podnikatelé, tzn. včetně ubytování, podílejí se nákladech na místní transfery, catering, pronájem konferenčních prostor a jednacích místností.

Další podnikatelská delegace doprovodí českého prezidenta ve dnech 10. až 12. září na jeho pracovní cestu do Srbska. Zájemci o účast v podnikatelské misi se mohou u Hospodářské komory přihlásit do 7. června.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…